„Gábor je frajer, pokud nastoupí,“ říká expert Wodecki a přiznává malou šanci

Gábor Boráros

Na konci ledna přišlo velké překvapení. Obecně se očekávalo, že vítěz první řady reality show OKTAGON Výzva Gábor Boráros zamíří do RFA, ale on místo toho podepsal smlouvu s poměrně nečekanou organizací. Slovenský zápasník totiž potvrdil, že míří do ruského ACA, kde už má domluvený první zápas. Nutno říct, že ho nic snadného nečeká. Gábor má naopak před sebou největší výzvu kariéry, což potvrzuje i expert na ruskou scénu Wodecki, který Gáborovi velké šance nedává.


Drtivá převaha! Jak dopadlo měření sil mezi organizacemi PFL a Bellator?

„Jsem trochu překvapený, že hned ze startu mu dali poměrně silného domácího bojovníka, kterému je sice už skoro 40 let, ale není v zápasovém tempu. Mám pocit, že dva roky nebojoval. Byť od doby, kdy vládl ONE Championship, jeho bojová aktivita klesla a úspěšnost je 50:50, tak je pořád nebezpečný. Gábor je frajer, pokud nastoupí. Myslím si, že něco tak zkušeného s ním v kleci ještě nestálo. Klobouk dolů, Gáborovi budu fandit, ale šance je malá,“ přiznal pro Sport.cz Wodecki, který v minulosti působil jako silná spojka mezi českou a ruskou scénou.

Gábor vlastně může v Rusku jen překvapit, což je poměrně výhodná role. Nikdo totiž nečeká, že by mohl vyhrát, takže pokud by se mu to povedlo, tak by to byl obrovský úspěch. Ani Kozma mu však na základě vlastní zkušenosti moc velké šance nedává.




 

Šance nedává ani Kozma, který s Gafurovem bojoval

„Na ten zápas si pamatuji moc dobře. Byla to moje první cesta takhle dál do zahraničí. Trenér tehdy nedostal vízum, tak mě tam jel koučovat kámoš. Byl to asi můj desátý zápas, ale byl jsem hodně mladý a nezkušený. Sežralo mě tam to prostředí. Přijel jsem tam jako potrava pro Gafurova. Měl jsem tehdy několik výher v řadě a byl jsem šampionem GCF, ale dovednosti jako tihle Rusáci jsem neměl. Věděli proč si mě vybrali.

V tomhle zápase favorizuji určitě Gafurova. Až dostane Gábora na zem, tak bude jasně dominovat. Gáborova jediná šance je to prostě trefit. Stát se to může, ale vidím to 90:10 pro Gafurova. Gáborovi ale přeji hodně štěstí,“ zavzpomínal David Kozma pro MMA Shorties na souboj s Gafurovem a rovnou zhodnotil i šance, které Gábor má.




 

Na galavečeru ACA 172 se v hlavním zápase představí i populární Magomed Ismailov, který se střetne s Anatolym Tokovem, který opustil organizaci Bellator. Dále také uvidíme semifinálové zápasy Grand Prix v pérové a welterové váze. 

ACA 172 – Fight Card:

Magomed Ismailov  vs.  Anatoly Tokov

Kurban Taygibov  vs.  Bibert Tumenov

A. Podlesniy  vs.  Timur Valiev

Abubakar Vagaev  vs.  Edil Esengulov

Adlan Ibragimov  vs.  Leonardo Silva

Anatoliy Boyko  vs.  Chersi Dudaev

Andrey Koshkin  vs.  Uzair Abdurakov

Mehdi Baydulaev  vs.  M. Karginov

G. Boráros vs M. Gafurov




 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *