Kladenský Hejda po skalpu Ocelářů: Jsem rád, že jsme do toho šli naplno

Tadeáš Hejda | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Kladno už před utkáním vědělo, že skončí poslední a baráž ho nemine. Kde kdo tak očekával, že pro rozjeté Oceláře půjde o jednoduchý zápas a jisté tři body. Třinec však odjel s pětigólovým přídělem. „Jsem rád, že jsme do toho šli naplno, i když se dá říct, že už o nic nehrajeme,“ má radost Tadeáš Hejda.

Jako den a noc. Rytíři do utkání s Oceláři vstoupili úplně jinak než v pátek proti Mladé Boleslavi. Tentokrát to byli oni, kdo už před polovinou první třetiny vedl o tři branky, a nakonec ji ovládl poměrem 4:1. „Ta první třetina byla prostě… Takhle bych si to představoval každý zápas,“ usmívá se Tadeáš Hejda.

Právě on už v čase 1:09 otevřel skóre. „Strny (Jakub Strnad, pozn. red.) mi dal krásnou nahrávku a já už jsem puk jenom doklepl do prázdné branky,“ popisuje gólovou situaci kladenský obránce.

Svůj náskok si Rytíři už dokázali pohlídat a po výhře 5:2 oslavili první tříbodové vítězství od 28. prosince. Kromě týmového výkonu těšila mladšího sourozence Jana Hejdy také dobře odbráněná oslabení. „Jako tým jsme to zvládli na jedničku. Na psychice to vždycky pomůže,“ přiznává.

„I když se dá říct, že už o nic nehrajeme, tak jsem rád, že jsme do toho šli naplno,“ dodává Hejda v rozhovoru pro rytirikladno.cz. „Jsem rád za výhru a že nám to tam se štěstíčkem napadalo.“

Rytíři výhrou vyslali jasný vzkaz, že i přes jistou účast v baráži půjdou do zbývajících utkání naplno. „Snažíme se udělat nějakou vlnu, ať jsme ready na baráž. Do každého zápasu jdeme na sto procent,“ ujišťuje Hejda, který proti Ocelářům kromě branky zaznamenal i asistenci.

„Jako tým jsme to zvládli na jedničku. Na psychice to vždycky pomůže.“

V úterním utkání s Litvínovem bude mít Kladno navíc extra motivaci – v růžových dresech bude hrát pro onkologicky nemocné pacienty. „Snad přijde hodně lidí a bude to super hokej jako s Třincem,“ přeje si kladenský bek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz