InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cestujme s Fireflies

    pondělí 6.5 18:00 - Světlušky Tábor

  • Vzpomínkový akt k osvobození města

    pondělí 6.5 15:00 - MěKS Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žhář založil požár v kostele v Budějovicích. Po pachateli pátrají kriminalisté

 Autor: budejce.cz

    Autor: budejce.cz

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Případ žhářství vyšetřují od neděle 25. února policisté a kriminalisté v Českých Budějovicích. Neznámý pachatel způsobil požár v kostele Panny Marie Růžencové na Žižkově třídě. Oheň uhasili českobudějovičtí hasiči, přesto stihl napáchat škodu kolem 15 tisíc korun.

Do kostela zasvěceného Panně Marii Růžencové na Žižkově třídě v areálu kláštera petrínů vnikl žhář v neděli nad ránem mezi pátou a šestou hodinou. „Pachatel se zatím nezjištěným způsobem dostal do chodby kostela, kde následně požár poškodil dřevěné police, lavice a výmalbu," popsal mluvčí policie Jiří Matzner. Oheň uhasili přivolní českobudějovičtí hasiči dříve, než mohl více poničit uměleckou výzdobu kostela, která je jednou z nejhezčích ukázek beuronského umění v jižních Čechách. Škoda se i tak pohybuje kolem 15 tisíc korun.

Případ vyšetřují českobudějovičtí policisté spolu s kriminalisty a obracejí se s žádostí o pomoc na případné svědky, kteří by si mohli všimnout v neděli mezi pátou a šestou hodinou ráno něčeho podezřelého. „V této době se pachatel mohl pohybovat po Žižkově třídě. Kdo by měl k tomuto případu jakékoliv informace, ať kontaktuje policisty na lince 158," apeluje Jiří Matzner.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace