Arnold Classic Men's Open 2024 rozbor hlavních závodníků

Arnold classic 2024 open

Do konání Arnold Classic 2024 zbývá jen několik dní a proto je ideální čas podívat se blíže na některá z nejlepších jmen, která do Columbusu v Ohiu míří. Tento článek přináší přehled mužů z kategorie Open a upozorňuje na uchazeče a černé koně v době, kdy se blíží čas přehlídky. 

V letošní sezóně se koná již 35. ročník prestižní soutěže Arnold Classic, která úspěšně probíhá od roku 1989, kdy se jejím úvodním šampionem stal Rich Gaspari. V průběhu let zůstala soutěž Arnold Classic klíčovým pilířem pro mnoho uznávaných kulturistických kariér a sportovci jako Jay Cutler a Dexter Jackson si připsali několik titulů.

Loni na Arnold Classic 2023 kraloval Samson Dauda, který porazil Nicka Walkera a Andrewa Jackeda. Vrací se s cílem obhájit titul, ale utká se s Hadim Choopanem, bývalým vítězem Mr. Olympia 2022, který je známý tím, že dosahuje nejlepší kondice. To však není vše na akci se představí celá řada talentů z celého světa.

2024 Arnold Classic Open seznam soutěžících v kulturistice 

  • Remeco Bose 
  • Rafael Brandao 
  • Hadi Choopan 
  • Samson Dauda 
  • Marcello De Angelis 
  • Jonathan De La Rosa 
  • James Hollingshead
  • Andrew Jacked *Stáhl přihlášku
  • Rubiel Mosquera *Odstoupil kvůli problémům s vízy 
  • Justin Rodriguez 
  • Mohamed Shaaban 
  • Antoine Valliant 
  • Akim Williams 

Arnold Classic 2024 - rozdělení hlavních uchazečů

Samson Dauda 

Úřadující šampion Arnold Classic 2023 má v úmyslu zavřít dveře svému soupeři Choopanovi už za několik dní. Dauda, který si po třetím místě na Olympii připsal vítězství na Romania Muscle Fest Pro a EVLS Prague Pro, je díky své aktivitě, velikosti a detailům snadno jedním z nejnebezpečnějších soupeřů na soupisce. 

Vzhledem k tomu, že na poslední Olympii nedávno sdílel pódium s Choopanem, Dauda doufá, že tuto příležitost využije jako odrazový můstek k tomu, aby se v říjnu stal uchazečem číslo jedna o titul Dereka Lunsforda. Pokud aktualizace jeho postavy o něčem svědčí, pak o tom, že Dauda se zřejmě show od show jen zlepšuje.

Hadi Choopan

Tato soutěž bude pro Hadiho Choopana první soutěží Arnold Classic a zároveň jeho první soutěží v USA, která není soutěží Mr. Olympia. Choopan, který je uznávaný pro svou suchou kondici a tvrdou muskulaturu, plánuje z Ohia odjet se zlatou trofejí, což se mu při jeho posledním vystoupení na Olympii nepodařilo. Ve finále bojoval s Lunsfordem a nakonec získal pro svého týmového kolegu druhé místo. 

Mnozí se domnívají, že Choopan má na Arnold Classic spadeno delší dobu, což bylo důsledkem jeho odchodu z pódia během Lunsfordova nedávného vítězství. Pokud by Choopan v Ohiu zvedl nad hlavu zlato, byl by o krok blíže k tomu, aby letos v říjnu získal Sandowovu trofej zpět.

Rafael Brandao

Mezi přední hráče patří Brazilec Rafael Brandao, který má díky své symetrii, tvaru a kompletnosti proti některým svým soupeřům jasnou výhodu. Brandao je dobře obeznámen s testováním na nejvyšší úrovni, neboť si připsal vítězství na uznávaných akcích, jako je Arnold Classic South America 2022. 

Na své poslední soutěži si Brandao zajistil 10. místo na vysoce konkurenční show Mr. Olympia 2022, kterou vyhrál Choopan. Přestože jeho postup zbrzdila horečka dengue, Brandao se vrací osvěžený a s přidanou velikostí. Vzhledem k jeho statusu profesionála IFBB a pověsti v Brazílii vše nasvědčuje tomu, že Brandao předvede to nejlepší, co umí.

Marcello De Angelis

Marcello De Angelis, známý jako "Horse MD", v poslední době udělal výrazné pokroky jak ve velikosti, tak v detailech. Jeho proporce, kondice a prokrvení mu dávají na jevišti jedinečnou výhodu. MD, kterého trénuje Miloš Sarčev, po přechodu z divize Classic Physique postupně přidával na hmotnosti pro třídu Open. 

Na své poslední soutěži si Angelis zajistil třetí místo na 2023 Romania Muscle Fest Pro, kde si změřil síly s takovými těžkotonážníky, jako jsou Samson Dauda a Behrooz Tabani. Horse MD se na této show spokojil se třetím místem a porazil přitom zvučná jména jako Nathan De Asha a Andrea Presti.

James Hollingshead 

James Hollingshead se snaží dohnat ztracený čas a rok 2022 využil jako prodlouženou mimosezónu k tomu, aby vylepšil oblasti své postavy, které potřebovaly zlepšení. Jako jeden z nejvyšších a nejsilnějších závodníků na soupisce by Hollingsheadova hustota mohla znamenat problémy pro některá velká jména. 

S laskavým svolením některých fotografií z pokroků se zdá, že "The Shed" přináší jeden ze svých dosud nejpůsobivějších balíčků. Hollingshead se může pochlubit neskutečnou úrovní hamstringů a masivním hrudníkem a pokud se mu podaří pořádně vyrýsovat svůj vrchol, mohl by šokovat svět. Pro Hollingsheada to bude první soutěž Arnold Classic v kariéře.

Jonathan De La Rosa 

Jonathan De La Rosa se chce v Ohiu posunout v žebříčku mužů Open na vyšší příčky. S více než desetiletou zkušeností profesionála IFBB zažil De La Rosa na pódiu už všechno. Vzhledem k rozměrům, které nabral během poslední sezóny, ho fanoušci s blížícím se termínem soutěže označili za divokou kartu. 

V loňském roce De La Rosa ohromil komunitu dvojicí po sobě jdoucích druhých míst na soutěžích 2023 Chicago Pro a Tampa Pro. V bitvách ostřílený De La Rosa se soustředí na to, aby se udržel v prvním vyvolávání.

Černý kůň Arnold Classic 2024

Antoine Vaillant 

Antoine Vaillant je dalším velkým jménem v Open, které by mohlo snadno bojovat o nejvyšší příčky na stupních vítězů. Kanadský rodák vždy přináší na pódium pozitivní energii a jeho pózovací schopnosti mu pomáhají zazářit proti svým soupeřům. Poté, co překonal záhadnou srdeční chorobu, Vaillant znovu zaměřil svou kariéru a trénink, přičemž významně vylepšil svou estetiku. 

Vaillant naposledy soutěžil na Mr. Olympia 2022, ale nedokázal se umístit v první patnáctce. Touží se od tohoto výkonu posunout dál a pečlivě si vypracoval postavu, aby obstál v konkurenci největších jmen tohoto sportu.

Nenechte si ujít kulturistickou akci v Columbusu v Ohiu od 29. února do 3. března. Legenda kulturistiky Arnold Schwarzenegger potvrdil, že živý přenos bude zdarma na oficiálních webových stránkách Arnold Sports.

Zbývá 26 dní

Viridian Ultimate Beauty Complex

439
− 29%
351
Zbývá 26 dní

Big Boy Zlatonka

209
− 28%
169
Zbývá 26 dní

BiotechUSA Liver Aid

399
− 24%
339
Zbývá 26 dní

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.