bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začíná hon na obránce. Posily hledá Boston i Dallas

26. února 14:05

David Zlomek

Týmy s mistrovskými ambicemi dobře ví, že Stanley Cup vyhrává obrana. I proto se podle zámořských médií začíná naplno rozbíhat boj o elitní beky, kteří jsou k mání. Není překvapením, že velký zájem mají dva favorité – Dallas a Boston.

Generální manažer Bruins Don Sweeney se sice poohlíží po posilách do středu útoku a rád by doplnil kádr na pozici centra, ale zvažuje hlavně možnosti na modré čáře.

Vzhledem k omezenému prostoru pod platovým stropem by jakákoli větší akvizice mohla vést k odchodu některého z hráčů ze základní sestavy, čehož si v Bostonu jsou dobře vědomi.

Objevily se názory, že by se Bruins mohli pokusit přesunout brankáře Linuse Ullmarka, který má po této sezóně ještě jeden rok platnou smlouvu a má plat 5 milionů dolarů, ale Sweeney v tuto chvíli neplánuje míchat situací uvnitř brankoviště.

Jedním z hráčů, o které by Bruins mohli usilovat, je obránce Philadelphie Flyers Sean Walker.

Podle Davida Pagnotty, pokud se Flyers a Walker nedohodnou na poslední chvíli na prodloužení smlouvy do uzávěrky a cena za něj klesne, Boston se zapojí a pokusí se ho získat.

S Walkerem je však spojováno několik dalších týmů včetně Edmontonu, Toronta, Tampy Bay, New Jersey a Dallasu, o kterém ještě bude řeč.

Bez volby v prvním kole draftu a volby ve třetím kole letošního letního draftu a bez volby ve druhém kole draftu až do roku 2026 je Sweeneyho draftový kapitál poměrně nízký, což by mohlo tým dotlačit k tomu, aby byly ústředními body výměny perspektivní hráči.

Předpokládá se, že Bruins pokukovali také po takových hráčích, jako jsou Noah Hanifin z Calgary, Joel Edmundson z Washingtonu a Ilja Ljubuškin z Anaheimu.

Situace je téměř totožná v Texasu. Stars mají ale trumf v rukávu v podobě letošního výběru v prvním kole. Pokud se naskytne vhodná příležitost, jsou připraveni poskytnout svůj výběr vybranému zájemci.

Dallas se zajímal mimo jiné o Chrise Taneva z Calgary, zmiňovaného Seana Walkera, ale také o Matta Dumbu. „Dallas se určitě dívá po pravém bekovi, tady cítí největší mezeru,“ řekl nedávno novinář Elliotte Friedman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.