Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekelná kuchyně míří na Novu, Radek Kašpárek bude český Ramsay. Přihlásit se může každý, odměna je vysoká

Radek Kašpárek Hell's Kitchen
ZDROJ: Se souhlasem Radka Kašpárka, zdroj: TV Nova a Unsplash
sdílet:

Na české obrazovky míří světově nejsledovanější kuchařská šou – Hell´s Kitchen. Pod taktovkou Radka Kašpárka se šestnáct soutěžících utká o místo kreativního šéfkuchaře v jeho nové restauraci a finanční odměnu 2,5 milionů korun. Casting stále probíhá a přihlásit se mohou profesionální kuchaři, cukráři i „jen odvážní nadšenci“.

TV Nova představí na podzim letošního roku licencovaný formát věhlasné Pekelné kuchyně. Tu mohli diváci poprvé shlédnout v roce 2004 ve Velké Britanii, kde se v roli nekompromisního a drsného šéfa představil michelinský šéfkuchař Gordon Ramsay. O rok později se přesunul do americké verze na televizní stanici Fox. V Čechách se této role ujme Radek Kašpárek, i když ve hře byl také Zdeněk Pohlreich, se kterým TV Nova v minulosti spolupracovala na pořadu ‚Souboj restaurací‘.

Na rozdíl od svého britského kolegy, který byl na účastníky hrubý a některé dokonce přiměl i k pláči, bude Kašpárek volit trochu mírnější přístup: „Chci, aby ze mě měli soutěžící respekt, ale nebudu nikoho ponižovat. Slibuju, že každý, kdo tam mojí školou projde, si odnese důležité know-how do života,“ uvedl šéfkuchař pro Forbes.cz. Navíc podle slov showrunnera Radovana Síbrta se společnost od dob prvního vysílání posunula a podobné výstřelky už zřejmě nejsou tím pravým lákadlem.

Radek Kašpárek si je jistý, že se mu podaří naplno věnovat natáčení soutěžnímu klání a současně řádně vést všechny své restaurace. Má totiž skvělou oporu ve svém týmu, jak už si mohl před časem ověřit při natáčení MasterChefa. Navíc na sobě za poslední dobou pořádně zapracoval: „Kdybyste to po mně chtěli před rokem, tak bych to nezvládl. Šel jsem ale absolutně do sebe. Shodil jsem patnáct kilo, každý týden pracuji s koučem na kariéře a vztazích,“ uvádí Kašpárek pro Forbes.cz.

16 soutěžících, jeden výherce a 2,5 milionu korun

Ve srovnání s MasterChefem Hell´s Kitchen bude víc reality show, podobně jako soutěž Big Brother. Šestnáct profesionálních kuchařů, cukrářů, foodblogerů nebo jen lidí, kteří mají odvahu se postavit do kuchyně a zabojovat, budou až na jeden měsíc bez kontaktu s vnějším okolím a v daných prostorách budou i bydlet. Navíc je po celou dobu budou snímat kamery a sledovat jejich život i mimo kuchyň.

 „Je to víc týmová soutěž, protože i když na konci bude jen jeden vítěz, jde o dva týmy a musíte umět v něm dobře fungovat, protože jinak vás tým vyloučí a vypadnete dřív, než se dostanete do té fáze, že budete moc bojovat za sebe,“ uvedl ve Snídani s novou showrunner Radovan Síbrt.

Hell´s Kitchen svých šestnáct účastníků teprve hledá a stále ještě se můžete do castingu přihlásit. Na obrazovkách pořad spatříte až na podzim, ale natáčení se bude konat už teď na jaře. Vítěz Hell´s Kitchen získá titul a místo kreativního šéfkuchaře v nové restauraci Radka Kašpárka„420“. A navíc finanční odměnu 2,5 milionu korun.

TV nova ale na MasterChefa nezanevřela, podle slov generální řiditel Daniela Grunta v rozhovoru na Voyo, ho chtějí nechat na chvíli odpočinout a současně věří, že se v budoucnu budou tyto dva vařící formáty střídat.

Zdroje informací: Forbes, Nova, Voyo

Skryt pre seznam

Související články

Autor: KatkaVavrova

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč