www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Vychází magazín Rally 1/2024

26. února 2024 • 08:00

Ve druhé polovině února přichází na pulty první číslo letošního ročníku oblíbeného specializovaného magazínu o automobilových soutěžích - Rally - které zahajuje další motoristickou sezónu, která snad bude pokračovat v podobném či lepším stylu, v jakém končila ta loňská. O čem se v něm můžete dočíst tentokrát?

Vánoce v Inveltu v odlesku tří diamantů

Sny se mají plnit. Aspoň o Vánocích… Tuto parafrázi známé písničky si mohli notovat desítky fanoušků rally, kteří byli vylosováni k návštěvě jedinečného depozitu firmy Invelt Jiřího Jirovce. Rally Vánoce Invelt 2023 se staly oslavou historie značky Mitsubishi.

Martin Lehký - Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život

Loňskou sezonu zařadil Martin Lehký opět mezi ty podařené. Po závěrečném sprintu obhájil předloňské prvenství ve třídě RC4 II a v celkovém hodnocení RSS obsadil třetí místo.

René Dohnal se vrací do českého šampionátu

René Dohnal s Romanem Švecem si v závěru minulého roku došli na galavečeru v Baku pro vavříny v seriálu European Rally Trophy 2023.

MČR HA + RSS HA 2023 - Historikům nadále pšenka kvete

K optimistickým slovům by se hodilo přidat možná i otázku, zda tomu tak bude i nadále.

Veronika Kolivošková - Rozpis by měl být jako pohádka

Veronika Kolivošková loni dosáhla největšího úspěchu své dosavadní kariéry.

Jänner Rallye 2024 - Vítěz překvapil sám sebe

Tradiční zahajovací soutěž nové sezony Lednová rally se alespoň během závěrečné etapy konečně dočkala sněhové nadílky. Překvapivým vítězem se stal místní 29letý jezdec Michael Lengauer s Fabií Rally2 evo, který porazil favorizované bratry Wagnery. Z deseti českých posádek měl šanci na přední příčky pouze Filip Mareš, ale jeho slibný výkon zhatila porucha brzd.

11. East African Safari Classic Rally

Na sklonku loňského roku se konal 11. ročník největší výzvy pro historické vozy East African Safari Classic Rally v Keni. Tradiční náročnost 10denního maratonu ještě znásobily silné deště, které na mnoha místech vytvořily hluboké blátivé brody. I za extrémních podmínek závodu dominovaly osvědčené vozy Porsche 911. Unikátní soutěže se tentokrát zúčastnily nejen dvě naše posádky, ale i další dva české týmy.

Rallye Monte Carlo 2024 - Začátek sezóny pro Neuvilla

Thierry Neuville a Martijn Wydaeghe s huyndaiem nedarovali svým konkurentům ani bod a po triumfu na Rallye Monte Carlo odjížděli domů s maximálním ziskem. Neuville zvítězil na Monte podruhé v kariéře.

Toyota GR Yaris Rally2

Jakub Urban - GR Yaris Rally2 má podobnou filosofii jako Rally1

K 1. lednu 2024 tým Toyota Gazoo Racing oficiálně homologoval Toyotu GR Yaris Rally2. Na jejím vývoji se podíleli i čeští technici, jednoho z nich, koordinátora vývoje Jakuba Urbana, jsme požádali o rozhovor.

Rallye Dakar 2024 - Loučení Audi, trofeje pro Sainze a Macíka

Pátý ročník Rally Dakar v Saúdské Arábii splnil do puntíku vše, co k němu ředitel David Castera slíbil: byl skutečně nejobtížnější a o etapě Chrono 48 se bude dlouho mluvit jako o milníku v historii soutěže, který donutil i ty nejlepší sáhnout si na svůj limit.

Martin Macík - Kvalitně připravený kamion byl padesát procent našeho úspěchu

Když v roce 2001 přivezl poslední trofej tuarega za vítězství v kategorii kamionů ve 23. ročníku Karel Loprais, nikdo by nehádal, že na další prvenství v Čechy nejsledovanější kategorii budeme čekat 23 let. Martin Macík letos přivezl svůj kamion Iveco, přezdívaný Čenda, do cíle na prvním místě s už málo vídaným náskokem téměř dvou hodin před Alešem Lopraisem. Po tomto jeho výkonu nebylo už možné zpochybnit to, že dakarský titul je pro letošní rok ve správných rukou.

Africa Eco Race 2024 - Tomáš Tomeček s Tatrou v Africe vítězně

Patnáctý ročník dálkového závodu Africa Eco Race se konal v klasickém dakarském termínu 2. až 14. ledna 2024. Pořadatelé v čele s rodinou Jeana­‑Louise Schlessera se hlásí k odkazu závodění Thierryho Sabineho. Trasa z Evropy, přesněji z Monaka, vedla do Maroka, přes území Západní Sahary do Mauritánie a skončila v Senegalu u Růžového jezera poblíž města Dakar.

Autokros - Rallykros CZ

Tradiční porce stránek o autokrosu a rallykrosu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist