Celebrity pod lupou: Pavel Batěk se velice dobře dokáže vcítit do rolí chytrých chlapíků, kteří si jdou za svým

Celebrity pod lupou: Pavel Batěk se velice dobře dokáže vcítit do rolí chytrých chlapíků, kteří si jdou za svým
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to tak dávno, co se objevil jako dotěrný vyšetřovatel v seriálu Odznak Vysočina, kde znovuotevřel dávno vyšetřený případ Julinka a pěkně potrápil Danu Skálovou, která od dob, kdy vyšetřovala tento případ, udělala v práci kariéru a stala se šéfkou oddělení.

Batěk jako kapitán Petr Ondřejovský šel Daně Skálové (Monika Hilmerová) doslova po krku a neváhal k získání informací využit i její kolegyni Kateřinu Vlčkovou (Simona Zmrzlá). Seriál Odznak Vysočina je ke zhlédnutí na Voyo. Třetí premiérová série by se měla objevit na televizních obrazovkách TV Nova během letošního jara.

V současné době diváci mohou herce vidět v seriálu konkurenční televize Sedm schodů k moci v roli novináře Ivana Krčky, jenž tak trochu stojí za přeměnou nezkušené Aničky (Eva Podzimková) v protřelou intrikánku, která se rozhodla využít svého mládí a nevinného vzhledu ke kariéře ve světě politiky. Je to právě Krčka, kdo ji postrkuje stále výš na politickém žebříku. A rozhodně to nedělá nezištně.

Diváci samozřejmě už ze zásady nepřejí politikům nic dobrého, a tak Aničce fandí. Stejně tak si oblíbili i jejího mentora, přestože je to slídící novinář, zkušený manipulátor a bezcharakterní lump, který si sám ruce špinit nechce a pro své cíle neváhá zatáhnout do světa intrik naivní děvče z maloměsta, které přišlo do Prahy původně jen proto, že potřebovalo nechat svůj dosavadní život za sebou a začít někde znovu.

Senzacechtivý novinář neváhá použít jakýkoliv kompromitující materiál, který uškodí nejen politikům, ale i lidem v jejich okolí. S následky, které jeho články mohou vyvolat, si příliš hlavu neláme. Je to přece jeho práce, kterou dělá opravdu s velkým nasazením.

Se svou rolí Ivana Krčky je Batěk spokojený. Jak se vyjádřil v jednom rozhovoru, určitě se v seriálu pár politiků najde. On vidí jako velice přínosné, aby se na špínu v nejvyšších patrech naší společnosti poukazovalo.

Herec, který má slabost pro pruhovaná trička, se novinářům vyhýbá a soukromí si velice střeží. Dokonce se stihl před lety nepozorovaně oženit, stát se otcem dvou dětí a také se rozvést.

Devětačtyřicetiletý rodák z Plzně se původně chtěl stát truhlářem, protože má rád práci se dřevem. Nakonec se vyučil automechanikem, ale sledoval svého staršího bratra, který zkoušel štěstí s herectvím a hudbou. Nakonec se nechal sám inspirovat a přihlásil se na DAMU. Vzali ho na první pokus a od roku 2015 je členem činohry Národního divadla.

Zdroje článku: