Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

West Ham poprvé letos vyhrál, v derby porazil 4:2 Brentford

West Ham ukončil vítězstvím 4:2 nad Brentfordem šestizápasovou sérii bez výhry a poprvé v roce 2024 naplno bodoval. V dresu United před zraky reprezentačního trenéra Ivana Haška odehráli celý zápas Tomáš Souček a Vladimír Coufal, hattrickem se blýskl Jarrod Bowen.

Jarrod Bowen slaví branku
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

West Ham letos včetně poháru nevyhrál osm zápasů za sebou a v posledních třech duelech vyšel bodově naprázdno, do londýnského derby ale vlétl sebevědomě.

První šanci zápasu ve 4. minutě ještě Souček neproměnil a zblízka překopl branku, ale hned minutu nato poprvé skóroval Bowen.

Anglický útočník čekal na gól dva měsíce a dlouhý půst si znovu vynahradil už v 7. minutě, kdy po Coufalově přihrávce zvýšil na 2:0. Divokou úvodní čtvrthodinu nicméně zakončil snížením Neal Maupay.

Po přestávce Bowen dokončil hattrick hlavičkou v 63. minutě a šest minut nato zvýšil vedení West Hamu krásnou střelou do horního růžku branky Emerson Palmieri.

V 82. minutě snížil na 2:4 Yoane Wissa, ale víc už United a jejich gólman Alphonse Areola hostům nedovolili.

Svěřenci trenéra Davida Moyese se díky tříbodovému zisku posunuli na osmé místo tabulky, Brentford po třetí porážce za sebou zůstal šestnáctý.

Anglická fotbalová liga – 26. kolo:

West Ham – Brentford 4:2 (5., 7. a 63. Bowen, 69. Palmieri – 13. Maupay, 82. Wissa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články