Chytilův bleskový hattrick aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

27.02., 09:11
Názory a komentáře

Ve 22. kole FORTUNA:LIGY nezaváhal ani jeden ze tří největších favoritů. Pražská Slavia dlouho bojovala doma s Pardubicemi bez branek, pak se rozjel Mojmír Chytil a hattrickem za necelých osm minut zařídil výhru 3:0. Viktoriáni si doma bez větších obtíží poradili se Zlínem rovněž 3:0.

Do Uherského Hradišti na souboj s místním Slováckem vyrazila Sparta, pro kterou to není nejoblíbenější destinace. Tentokrát ale vyhrála 3:1 a udržela si čtyřbodový náskok. Remízou skončilo severočeské derby mezi Libercem a Jabloncem, mohutné dotahování Slovanu zařídilo výsledek 3:3.

Remízou skončila i další tři utkání nejvyšší české soutěže. Na branku se marně čekalo v Hradci Králové, kam zavítala Mladá Boleslav. Karviná zvládla vyrovnat v Teplicích, duel skončil 2:2. Baník Ostrava doma hrál s oslabenými Bohemians 1:1. České Budějovice porazily Sigmu Olomouc 2:1.

Zápas kola

Slovan Liberec - Jablonec 3:3

Jablonečtí vedli 3:1 a vypadalo to, že si připíšou do tabulky další tři body. Dvě branky Slovanu ze závěru utkání ale znamenaly remízu.

Gól kola

1. Mohamed Yasser (Teplice)

Teplický dvojník egyptské hvězdy Mohameda Salaha krásně prošel přes půl hřiště a zavěsil.

2. Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

3. Dávid Krčík (Karviná)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Matouš Trmal (Mladá Boleslav)

Gólman středočeské Mladé Boleslav vychytal v Hradci Králové čisté konto, což svěřencům kouče Holoubka stačilo na bod za remízu 0:0. Za zmínku určitě stojí jeho zákrok z kraje druhého poločasu, když nohou vychytal ve vyložené šanci Šašinku. Zanedlouho na něj nevyzrál ani Čmelík, ani Koubek.

Pravý obránce - Matěj Chaluš (Slovan Liberec)

Už to vypadalo, že i přes úporný tlak v závěru klání odejde Slovan z derby s Jabloncem bez bodů. Pak se ale v 91. minutě prosadil jeho bek. Akce se zrodila na levé straně, kde Jan Mikula našel Ghaliho. Ten poté nasměroval balon na hranici malého vápna, kde ve skluzu zakončil Chaluš.

Střední obránce - Martin Vitík (Sparta Praha)

Sparta to měla v Uherském Hradišti vždycky těžké, tentokrát ale zvládla otevřít skóre už v jedenácté minutě, i když to ještě vítezství neznamenalo. Centra Veljka Birmančeviče ze standardní situace přistál přesně na hlavě Vitíka a ačkoliv jeho zakončení letělo z dálky, zapadlo přesně k tyči.

Levý obránce - Dávid Krčík (Karviná)

Karviné svou trefou zajistil v Teplicích důležitou remízu 2:2, když už ve čtrnácté minutě otevřel skóre. Ve středu pole si převzal míč z levé strany od Lukáše Budínského a jelikož se mu nikdo nenabízel, zkusil vypálit ze třiceti metrů. Trefil se náramně mimo dosah gólmana Ludhy.

Pravý záložník - Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

Proti Zlínu si připsal gól i asistenci. Mezi střelce se zapsal už ve dvacáté minutě zápasu. A že to byla parádní trefa. Viktoria totiž zahrávala přímý kop zpoza vápna, Kalvach rozběhem zmátl gólmana Mosquera přesně zakončil. Poté nahrával na gól Šulce, respektive spíše tečoval jeho pokus do sítě.

Střední záložník - Lukáš Provod (Slavia Praha)

Na hřiště naskočil od začátku druhého poločasu místo Zafeirise do středu zálohy a svůj výkon do statistik zaznamenal asistencí na poslední branku sešívaných. Zpětnou přihrávkou totiž našel před brankou Mojmíra Chytila, který ta mohl zkompletovat svůj ultra rychlý hattrick za sedm minut.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Zlín složil doma hned dvěma góly. Ten první byl hodně šťastný, když Chorý našel ve vápně Mosqueru, který napřáhl ke střele, a tu tečoval Šulc do sítě. Druhá padla po rohovém kopu, který zahrával Cadu, Tomáš Chorý jej poté hlavou prodloužil a Šulc pohotově doklepl merunu mezi tři tyče.

Levý záložník - Veljko Birmančevič (Sparta Praha)

Na půdě Slovácka předvedl další zdařilý výkon. V úvodu duelu se ujal exekuce standardní situace a balon posadil na hlavu Martina Vitíka, který se trefil přesně k tyči. Sám se pak mezi střelce zapsal také, když hosté rychle rozehráli přímý kop, Birmančevič přešel přes Blahúta a zamířil k bližší tyči.

Útočník - Mohamed Yasser (Teplice)

Svým parádním gólem poslal po hodině hry Teplice proti Karviné do vedení, nakonec to stačilo na remízu. Vše začala chyba Traoreho, který na polovině hřiště přišel o balon. Tam se jej ujal Yasser a vyrazil dopředu. Kličkou se zbavil bránícího Krčíka, poté vběhl do vápna, kde poslal balón do sítě.

Útočník - Zdeněk Ondrášek (České Budějovice)

V utkání se Sigmou Olomouc vstřelil vítěznou branku Dynama. Hosté dali spoustu času Sladkému, který si tak mohl rozmyslet, co s míčem provede. Rozhodl se pro centr na rozběhnutého Ondráška, který se rozhodl pro střelu hlavou a udělal dobře. Brankář Sigmy Stoppen už se natahoval marně.

Útočník - Mojmír Chytil (Slavia Praha)

Slávisté už začínali mít obavy, aby z Pardubicemi neměli problém. Pak ale do druhého poločasu naskočil Chytil a mezi 67. a 74. minutou nasázel tři branky. Poprvé se hlavou trefil po centru Masopusta, podruhé dorazil ránu Provoda, který mu navíc zpětnou přihrávkou nahrál na hattrick.

Nemělo by vám uniknout

Matěj Ryneš už jednu žlutou kartu viděl, měl za tento zákrok dostat druhou?

Birmančevič se trefil parádně, ale nebylo sundání dresu zbytečné?

Stoper Dynama Králik domácím zkomplikoval zápas, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit.

V Plzni se na utkání se Zlínem objevil na tribuně i nový trenér národního týmu Ivan Hašek.

Po centru Jana Chramosty si Liberec dal hodně smolný vlastenec.

Letáček vychytal Hybšovu penaltu.

VAR v akci

Po ruce Furtada zahrával Slovan pokutový kop.

Tankův gól kvůli ofsajdu neplatil.

Po Juroškově faulu na Hrubého zahrávali Bohemians penaltu.

Puškáč viděl za loket v obličej Jurošky červenou kartu.

Teplice daly vítěznou branku v nastaveném času, ale kvůli Mičovičově hře rukou neplatil.

Změny v tabulce

Na první příčce tabulky FORTUNA:LIGY je nadále se čtyřbodovým náskokem Sparta, druhá je Slavia. V příštím kole je čeká vzájemné utkání. Třetí Viktoria Plzeň ztrácí na ligového lídra čtrnáct bodů. O dalších deset bodů velkou mezeru je na tom hůře Slovácko, pátý je Baník Ostrava.

Od šestého do devátého místa týmy dělí jediný bod, přičemž celky mezi šestou a osmou pozicí jich mají shodně 29. Skupinu o titul uzavírá Mladá Boleslav, následuje sedmý Slovan Liberec a osmá Sigma Olomouc. O bod méně mají deváté Teplice a posledním týmem top 10 jsou Bohemians.

Skupina o záchranu se rozdělila na dvě poloviny. Na tu lepší, která bude bojovat o umístění v první desítce, kam patří jedenáctý Jablonec, dvanáctý Hradec Králové a třinácté Pardubice. Ta horší bude naopak bojovat alespoň o baráž. Tu by si momentálně zahrál Zlín a České Budějovice, poslední je Karviná.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
22
19
2
1
55 : 15
59
2
Slavia Praha
22
17
4
1
46 : 17
55
3
Viktoria Plzeň
22
14
3
5
52 : 26
45
4
1. FC Slovácko
22
10
5
7
30 : 26
35
5
Baník Ostrava
22
9
4
9
31 : 26
31
6
FK Mladá Boleslav
22
8
5
9
37 : 37
29
7
Slovan Liberec
22
7
8
7
34 : 34
29
8
Sigma Olomouc
22
8
5
9
29 : 29
29
9
FK Teplice
22
7
7
8
23 : 24
28
10
Bohemians Praha 1905
22
6
7
9
18 : 29
25
11
FK Jablonec
22
5
9
8
29 : 35
24
12
FC Hradec Králové
22
5
8
9
23 : 32
23
13
FK Pardubice
22
6
5
11
21 : 30
23
14
FC Zlín
22
4
6
12
26 : 49
18
15
Dynamo České Budějovice
22
5
2
15
22 : 47
17
16
MFK Karviná
22
4
4
14
22 : 42
16

Autor: Petr Procházka

Komentáře (73)

Přidat komentář
db18

Automatické přehrávání videí...

Nejpozději u třetího videa je tam zas nějaký pojebaný podcast...

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Petr325

Pro PC: AutoplayStopper plugin Telefon jsem nezkoušel.

Reagovat
St. Pauli

Mene je vice. Kdyby bylo vybrano treba 3-5 videii, davalo by smysl je vkladat, takhle je to absolutne mimo. Stejne jako to, ze si pan Prochazka a jeho nadrizeni zjevne mysli, ze s tim Zachycenem na siti otravujeme, protoze jsme uplni debžoti.

Reagovat
Greny

Pohárový derby píská Rouček tak to bude jízda, jsem zvědav i na sestavy kdo nasadí víc hráčů z lavičky

Reagovat
naheCZ

To automatické pouštění videí je fakt zlo. Se mi tam pouštěl hokej místo těch fotbalových záběrů. Asi to přeplo na další video po dohrání, i když jsem to ani neviděl? Už se těším, až tady ten monopol na záběry iSportu skončí.

Reagovat
Lemond Laws

Podryball to rozjíždí...

Karviná asi papá..

Reagovat
JessePinkman

Kladryball

Reagovat
kilobyte

Jak je to teda s tím rekordem?

Reagovat
Pablos

za Horsta se to neměřilo na vteřiny... takže Horst má 8 min ....a Chytil 7:52... takže je to opět nejasný, jestli to má Siegl zaokrouhleno nahoru nebo dolu

Reagovat
naheCZ

Nějaký historik říkal, že se prostě má vzít první a poslední minutu a nazdar, žádný reálný čas a vteřin. To by znamenalo, že Chytil to podle tohoto nastřílel za 9 minut, ne za těch 7:52 Proč 9? Protože prej měl ten gól padnout v 59. vteřině (jo, tady se najednou počítat ty vteřiny hodí že, stejně se to mohlo dojebat i u Siegla a nikdo to nikdy nezjistí) a počítat se má každá ta minuta.

Takže jemu by se měly počítat minuty 66, 67, 68, 69 70, 71, 72, 73 a 74. Aspoň takto přesně se měl počítat ten Sieglův rekord, snad jsem to někde nenapsal špatně

Za mě je to blbost. Umíme to teď v každém zápase spočítat přesně na vteřinu, tak to tak počítejme. Holt se tím možná nespravedlivě přepíše nějaký starý rekord kvůli tomu, ale to by nebylo poprvé bych řekl...

Reagovat
Pablos

No jasný, že vteřiny i... teď už fakt nemá smysl to posuzovat na minuty a ještě takhle sčítat. Dal bych to už Chytilovi prostě i

Reagovat
Bakary3

Tak pan historik je tedy kapacita...

Takže Bolt běžel za 10, pojďme od toho

Reagovat
kilobyte

Ale má pravdu.

Ten tvůj příklad je mimo. Bolt běžel za 9,58. Když by se začalo měřit na tisíciny a někdo by to zaběhnul za 9,579, tak by bylo asi taky blbé říct, že ho překonal, když Bolt to třeba uběhnul za 9,578. Ale kvůli méně detailnějšímu měření má "více".

Reagovat
Bakary3

Takhle to chápu, ale spíš bych v tomhle případě postupoval tak, že :

1) zkusit to domerit u Siegla a rozhodnout

2) nepůjde domerit - budou určeni jako dělený rekordmani

3) překoná je jen ten, kdo dá za 6 a méně

Ale říct, že by se to mělo měřit na celý, když to teď dokážeme přesněji, je pro mě blbost

Reagovat
kilobyte

1) Vedení ligy uvedlo, že prohledají archiv.

2) To je logický. I když možná tam bude mít Chytil o minutu více.

Ale ono se to neměří na celé. Jen to porovnání se dělá na celé. Nemůže počítat Sieglovi 8 minut a Chytilovi napočítat 7 minut 51 vteřin a porovnávat je.

Reagovat
naheCZ

Jenomže tady máš zas tento problém: Chytilovi tady defakto přidal minutu, protože to bylo prostě o vteřinku dřív (tady na eurofotbalu furt má těch minut 8 třeba, sám jsem to přesně nekontroloval ze záznamu). Jak tohle ale ověříš u toho Siegla? Tam máš jenom to, co stojí někde zapsané, žádný záběr neobsahuje časomíru.

Reagovat
kilobyte

Stejně tak mohli připočítat Sieglovi minutu, protože ten gól dal třeba v 58. vteřině. Pokud ty dva chceš porovnávat, tak buď musíš dopočítat přesný čas Sieglovi a nebo brát rozdíl mezi minutami.

Nemůžeš přijít s tím, že Siegl měl 8 minut, Chytil 7 minut 51 vteřin. Chytil překonal Siegla a má rekord.

Reagovat
naheCZ

Mohli, ale tady právě vidím větší pravděpodobnost na odečtení, protože než se to zapíše, tak ti tam ta nová minuta skočí. Samozřejmě musí být předpoklad, že k něčemu takovému došlo a navíc to mohlo zas být u toho třetího gólu, takže to nikdy nezjistíme prostě.

Ale proč bych nemohl? Prostě doba se posunula, proč lpět na starých metodách počítání? Smůla, že si hrál zrovna v době, kdy ti to spočítat přesně neuměli, ale tak to holt je. Rekordy jsou od toho, aby se překonávali a pokud je dnes umíme měřit přesně, tak proč je tak neměřit?

Reagovat
kilobyte

Protože ho jistě nepřekonal. Maximálně můžeš říct, že byl nejrychlejší od X, kdy se to začalo přesněji měřit.

Ale stejně je to asi jedno a je zbytečné to řešit. Nejlepší by bylo, kdyby našli něco v archivu a rozsekli to.

Reagovat
naheCZ

No tak berme, že to mají stejně, protože u Siegla taky nikdo vteřinové korekce nedělal, jak nějaký ten historik, takže by to bylo zas nefér vůči Chytilovi, když se to původně zapsalo tak, že těch minut má taky 8.

Jako nemá smysl to řešit. Pokud jsem to dobře pochopil, tak vteřiny nikdo zjistit moct nebude, takže je otázka, jak se k tomu postaví liga a jestli to jako nový rekord uzná nebo ne.

Reagovat
Greny

Tak mám stopky na mobilu ne???

Reagovat
naheCZ

To nebude certifikované měřící zařízení A docela by mě teda zajímalo, jestli jsou z takových zápasů dochované ty záznamy, nebo se z nich pak jen udělal sestřih a zbytek se zahodil Prej se ho teda snaží dohledat, ale to jsem fakt hodně zvědavej

Reagovat
kilobyte

Já vím. Ale v neděli se psalo, že v pondělí prozkoumají archiv. Tak jestli teda něco našli?

Reagovat
Pablos

Aha, tak o tom nic nevím.

Reagovat
Bakary3

To bude asi dlouhé pátrání v análech

Reagovat
ratusek

Prozkoumávali archiv v gumových rukavicích jako profesor Žežula?

díky, vzpomněl jsem si na Kalendář Ríši a Míši

Reagovat
Skalda29

Bumerang Igor posílám každý rok ke svátku kamarádovi

Reagovat
ratusek

nejlepší díly jsou stejně s českolipským básníkem kánětem a s frantou hrobem majerem

Reagovat
St. Pauli

Za zachyceno na sitich. Diky diky cau.

Reagovat
Fernando_Torres

Vitík to dostal za to fantastický zajištění před gólem Slovácka?

Reagovat
Frank Lampard 8

Sestava kola je zde dlouhodobě tvořena čistě hráči, kteří dají v daném kole gól. Na nějaká další kritéria se nehledí. Brankář je pak vybírán metodou tahání z klobouku.

Reagovat
Bakary3

na "odborném" foru je to prostě hrozná blbost.

Ano, nevím, jak hrál Chaluš, ale on je pro tohle dobrý teoreticky příklad - jeho obrana dostala 3 kusy, on mohl hořet celý zápas, ale pak vyrovnal a je v sestavě kola...

Reagovat
Pablos

Naštěstí odborní uživatelé tohle při scrollování nemají šanci spatřit.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Imos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Brankář je vybírán podle toho jestli má nulu. A je v celku jedno, jestli na něj třeba někdo vystřelil.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Freedo

Reagovat
St. Pauli

Ano. Tak hezky by slo kazde shrnuti udelat. Stacilo by premyslet a tvorit. Misto repetetivniho vkladani milionu videii a nulove invence. Toliko nametu jsme uz dali. Ale tady se pojede porad stejne. Skoda.

Reagovat
Bakary3

Mně celkově ten vitik... Nevím

Začal hrát od mladých let, je vnímány jako talent, díky tomu je i v nějakým golden boyi, točí se kolem něj zajímavý kluby, ale nějak o něm nejsem přesvědčen, kolik dělá ta nálepka talentu a kolik jeho opravdova kvalita a potenciál.

I s tím galatasarayem, tvl, u toho gólu měl jít do výskoku a on ten zvedá koleno někam k hlavě, pak tam někoho přepálil na tom vápně..

No, jsem zvědavý, co z něj vyroste

Reagovat
Losinho

Ani furt nemá základ ve Spartě.. a v derby spíš doufám, že hrát bude

Reagovat
kilobyte

Ze stoperů má nejvíce zápasů a druhý největší počet minut.

Reagovat
doshcz

"nema zaklad"

tam se proste ti 4 hlavni stoperi tocej dle potreby..tezko o nekom rict ze ma zaklad

Reagovat
Bakary3

Je to tak, ikdyz momentálnim přínosem do zápasu bych řekl:

1) krejčí

2) panák

3) Sorensen... A vitik asi ctvrtej

Reagovat
doshcz

S tim se da souhlasit. Kdyby mel Krejci konkurenci v nakym dalsim levonohym stoperovi tak bych ho ted dal za Panaka. Oba jsou ale docela atypicky stoperi, tak se to blbe porovnava s Vitikem a Sorensenem. Mezi nima bych do dulezitejsich zapasu ale taky spis vybral Asgera no.

Reagovat
ratusek

akorát Krejčí začíná dělat čím dál víc kiksů i teď na Slovácku tam měl dva, které si pamatuji, že pak šlo Slovácko do brejku.

Reagovat
doshcz

to dela kazdy zapas v lize to vetsinou dopadne dobre ale v poharech je to docela problem

Reagovat
St. Pauli

Pst.

Reagovat
Bakary3

Na krejčího jsem taky hodně zvědavý.

Téma golama je hrozně vyhypovanej

Má obří silny stránky, ale zároveň taky dost nedostatku - slabší rychlost i obratnost, ty zmiňovaný kiksy, hodně si pomáhá pak fauly, občas prehnana agresivita a vystupování vuci rozhodčímu.

Az půjde do lepší ligy, jsem zvědavý, jak se mu bude dařit.

Reagovat
Nuno čomes

Aby to nebyl problém.

Reagovat
kilobyte

Tady děláš, jak kdyby Krejčí a Vitík nepatřili k tomu nejlepšímu v lize. Patří do nejlepší obrany v lize a to jsou jejich přednosti více dopředu než dozadu.

V lize naší stopeři přihráli a nebo dali asi tolik gólů, kolik jich Sparta dostala. Což je úplně neskutečná bilance.

Reagovat
Bakary3

To v žádným případě nedělám.

Ale jelikož ti hráči jsou na naší ligu top, tak už ji pro ně neberu jako měřítko a trošku se zamýšlím, co v lepší lize.. tam mi to přijde, že mají co dělat.

Reagovat
kilobyte

Jenže do toho zamýšlení bereš jen jejich chyby a zapomínáš na jejich přednosti. Oni hrají hodně na riziko, takže ty chyby jsou častější a větší. Jenže zase dopředu týmu dost pomůžou.

Reagovat
Bakary3

To bych neřekl, já to zmínil, ale dneska je to hodně o všestrannosti a když v něčem vyloženě zaostavas, je to často problemovy

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Losinho

Krejčí, Panák a Sorensen jasná volba už tak rok, samozřejmě že s tím programem co je si zahrajou i další.

Reagovat
JeséRodriguez

Za mě 1) Panák, 2) Sorensen, 3) Krejčí, 4) Vitik

Reagovat
Bakary3

Ohledně přínosu do defenzivy jo, u krejčího dělá hodně ta nadstavba dopredu

Reagovat
JeséRodriguez

Jj jasně no, ale těch hrubek směrem dozadu má pořád dost.

Reagovat
GabrielBatistuta

Prijde mi, ze cim dal vic.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
mayday

Jo, to jsem si říkal taky u toho gólů, to bylo dost komické Souhlasím, že ta aura talentu je tam dost výrazně nad tu kvalitu, i když je fakt, že i takových hráčů máme málo. Tenhle tu auru aspoň má

Reagovat
Bakary3

Vypadal tam jak nemehlo, no

Jo, teď fakt těžko soudit, co z něj bude, každopádně se shodneme, zatím ta kvalita nedosahuje ty "aury"

Reagovat
mayday

Reagovat
ACSeRw!n

spis si myslim, ze za ten gol co dal, ale nerad bych kecal

Reagovat
doshcz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele