Zavřít reklamu

Odtrhnout oči od vozovky za jízdy, když například někomu píšete, může být nebezpečné. Aplikace Android Auto ale nyní dostává funkci, která by mohla problém s textovými zprávami za jízdy vyřešit.

Google nyní začal pro aplikaci Android Auto konečně vydávat funkci shrnutí zpráv, která byla doposud exkluzivní pro nejnovější vlajkovou řadu Samsungu Galaxy 24. Funkce využívá umělou inteligenci ke shrnutí textových zpráv a skupinových chatů, které dostáváte během jízdy. Všechny zprávy, které jsou kratší než 40 slov, pak budou jednoduše přečteny bez shrnutí.

V GIFu v galerii můžete vidět příklad, jak tato funkce bude fungovat. Když dostanete textovou zprávu, Android Auto zobrazí oznámení, které vám umožní zprávu přehrát nahlas. Navrhne také relevantní odpovědi, kterými na zprávu můžete odpovědět.

Kromě shrnutí „textovek“ vám tato funkce umožní provést několik dalších akcí. Konkrétně se jedná o sdílení odhadovaného času příjezdu, sdílení polohy a zahájení hovoru. A pokud nechcete být obtěžováni, je zde možnost ztišit oznámení.

Google na své stránce centra nápovědy poukazuje na to, že jeho hlasový asistent žádné zprávy ani souhrny nezaznamenává a že interakce se nepoužívají k trénování jeho velkého jazykového modelu. Pokud chcete souhrny zpráv v Android Auto používat, stačí říct „yes“, abyste Asistentovi udělili oprávnění. Výzva s žádostí o udělení oprávnění se zobrazí, když poprvé obdržíte zprávu, která splňuje požadavky na shrnutí zprávy (tj. má alespoň 40 slov).

Dnes nejčtenější

.