Ďuriš zastiňuje Poznara a je pro Spartak stále mimořádně důležitý. Mohl by ještě prohnat i Polievku?

Ďuriš zastiňuje Poznara a je pro Spartak stále mimořádně důležitý. Mohl by ještě prohnat i Polievku?
OBSAHUJE VIDEO

Sportovní úsek Spartaku Trnava je moc rád, že opět spolupracuje s pětatřicetiletým ofenzivním veteránem Michalem Ďurišem. Důležitou bitvu s Banskou Bystricou (2:0) totiž rozhodl právě navrátilec z Kypru.

"Je přesně tím typem útočníka, jakého Spartak potřebuje. Dokáže po celou dobu svého pobytu na hřišti napadat obránce soupeře s brankářem, se stopery svádí množství soubojů a nedá nikomu ani sekundu navíc při rozehrávce či zpracování míče. Dokáže podržet míč i s hráčem na zádech a dát svým spoluhráčům čas na rozvinutí protiútoku. To je často přehlížená práce, kterou ocení jen fanoušek, jenž se na fotbal dívá komplexně, nejen skrz kolonku vstřelených branek. Michal má však i tuto přidanou hodnotu. Je gólový," vyšlo na fcspartaktrnava.com.

I když strávil značnou část rozjetého ročníku 2023/2024 v zahraničí, i tak už má v Niké lize na kontě sedm tref a za Róbertem Polievkou, nynějším lídrem pořadí, zaostává jen o čtyři přesné zásahy.

Slovák Sliacky musí o své místo v Budějovicích zabojovat, bude na hraně sestavy mezi A-týmem a B-týmem

Gólové závody by navíc mohl mít usnadněné i dalšími faktory. Zmíněný vedoucí muž tabulky by mohl být otráven tím, že mu nevyšel přestup ani v dalším transferovém okně a ze soutěže jsou pryč i Čavrič (Slovan) s jeho jmenovcem Dávidem Ďuriem (Žilina), kteří na podzim nastřádali devět gólů.

Pakliže by se mu podařilo udržet současný trend (za celou sezonu už se mu podařilo nastřádat 14 soutěžních branek), možná by ještě opravdu mohl promluvit do závodů o střeleckou korunu také on sám.

Nejefektivnější obránci české ligy? Prim hrají cizinci z Edenu a Bazalů, ale krok s nimi drží Hůlka i Hranáč

Pořád jsou ale před ním i dvě ofenzivní osobnosti konkurenčního Slovanu David Strelec a Tigran Barseghyan. Funkční veterán s historií ve Viktorii Plzeň a Mladé Boleslavi má však v současnosti jiné priority.

"Vůbec to neřeším. Jsem rád, že jsme po dvou neúspěšných jarních duelech vyhráli a budeme hrát v první šestce. Víme, jak bude skupina o titul nabitá a o co se v ní hraje. Brzy nás čeká ještě Slovan a pak 10 zajímavých střetů v nadstavbě," poodkryl nový spoluhráč Tomáše Poznara.

Ten mimochodem zatím za Spartak v rámci čtyř soutěžních vystoupení neskóroval a mohl by si tak vzít ze svého někdejšího kolegy ze západočeské Doosan arény vzít příklad...