Zavřít reklamu

Scénář je to poměrně jednoduchý: Koupili jste si nový a patřičně drahý telefon a bojíte se o jeho poškození, proto mu na displej aplikujete ochranné sklo nebo fólii a telefon dáte do krytu. Jenže displej tak může hůře reagovat na dotyky a kryt zase sníží odezvu vibrací. 

Pokud vám to zní povědomě a máte to tak u Galaxy S24 stejně, rozhodně to neznamená, že musíte sklo sloupnout a kryt vyhodit. Stačí jít do nastavení a vše ideálně vyladit. Odolnost pouzder na telefon spočívá v tom, že rozptylují kinetickou energii a chrání váš telefon před poškozením, když jej náhodou upustíte. Vedlejším efektem je, že se vibrace haptické zpětné vazby zdají být slabší, protože je kryt tlumí. 

Samsung na to ale myslel, a proto také v Nastavení -> Zvuky a vibrace najdete nabídky jako Vibrace systému a Intenzita vibrací, které vám s citlivostí haptiky pomohou. Stačí je posunout na maximální úroveň. 

Některá skla mohou mít v kombinaci s některými telefony Samsungu problémy s citlivostí displeje na dotyk. Je pravda, že třeba i společnost PanzerGlass do balení svých produktů přidává zmínku o tom, kde si v nastavení telefonu citlivost upravit. My jsme tak tedy nikdy dělat nemuseli, protože i s aplikovaným sklem byla citlivost k nerozeznání od stavu bez něho, pokud ale tento problém máte zrovna vy, můžete ho snadno vyřešit.

K tomu je vhodné jít do Nastavení -> Displej, kde sjeďte hodně dolů a aktivujte volbu Dotyková citlivost., u které Samsung přímo píše, že se hodí zapnout právě v případě použití ochranných skel a fólií. Je tomu proto, že i když existují desítky technologií dotykových obrazovek, tak moderní smartphony využívají elektrostatické kapacitní displeje. Jednoduše řečeno, když klepnete na displej Galaxy S24, panel dokáže detekovat slabý elektrický náboj nesený špičkou vašeho prstu. Ochranné fólie a skla tento přenos ale mohou někdy rušit. 

  • Kompletní nabídku krytů Samsungu, na které aktuálně platí 20% sleva, najdete zde

Dnes nejčtenější

.