Hlavní obsah

Baráž ho nemine, i tak Ticháček útočí na rekord mezi beky. Na to, jak máme hrát, jsme přišli až teď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterním kole vyrovnal klubový rekord Bradyho Austina ze sezony 2019/20 v zisku bodů z pozice obránce. K výhře nad Litvínovem 2:0 totiž Jiří Ticháček přispěl gólem, má nyní na kontě 43 bodů (13+30) a jen tři mu chybí k dorovnání maxima samostatné české soutěže. Rekordmanem je Martin Hamrlík, který v ročníku 1999/2000 v dresu Zlína nasbíral 46 bodů za 12 branek a 34 asistencí. „Slyším to všude okolo,“ přiznává.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Verva Litvínov 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jednadvacetiletý loňský juniorský vicemistr světa ale nechce nad zápisem do historie přemýšlet a soustředí se na to, aby i s jistotou baráže o udržení v extralize Rytíři odváděli v každém zápase maximální výkony.

„Je to asi hezké takhle poslouchat. Ale fakt se na to nefixuju, ani nechci, potom bych měl třeba svázané ruce. Vždy chci odevzdat maximum. Chtěli jsme si zvednout náladu výhrami. To je nejdůležitější. Jsem ale samozřejmě rád, že mi to tam padá,“ řekl Ticháček, který skóroval i v neděli při výhře nad Třincem 5:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Hokejista Kladna Jiří Ticháček.

K útoku na Hamrlíkův rekord mu zbývají páteční duel v Českých Budějovicích a nedělní domácí zápas proti Karlovým Varům. „Vážně se na to nechci soustředit. Měl bych pak svázané ruce a nebyl ani spokojený s výkonem. Když už máme jenom dva zápasy, tak je chci odmakat na sto procent. Uvidíme, co se stane. Jsem rád, že se mi bodově daří, ale radši bych tedy nehrál baráž. Ještě jsem ani nic nepřekonal,“ podotkl Ticháček.

Rytíři po sérii 17 porážek vyhráli třetí z posledních pěti utkání. Po páteční prohře s Mladou Boleslaví 0:5 sice ztratili šanci na únik baráži, ale dál bojují. „Řekli jsme si, že do každého zápasu nastoupíme na sto procent, tak to má prostě být. První třetinu jsme se trošku hledali, oni byli i možná lepší, ale potom jsme začali více bruslit, zjednodušili jsme naši hru a ta nás dovedla až k vítězství,“ pochvaloval si Ticháček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Litvínov 1:0 (24. Ticháček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kladno poslední dva zápasy dokázalo dotáhnout do zdárného konce, což se mu předtím nedařilo, i když sahalo po bodovém zisku. „Konce zápasů proti Třinci i Litvínovu jsme hráli lépe. Obrovský kredit do kabiny za to, jak jsme to zvládli. Nevím, teď je to hrozně jednoduchý. Kdybychom takhle hráli celou sezonu, může to vypadat jinak, ale bohužel jsme na to asi přišli až teď,“ litoval Ticháček.

V neděli na duel s Třincem přišla nejnižší návštěva tohoto ročníku extraligy, 1047 diváků. V úterý byl zápas benefiční, Rytíři nastoupili ve speciálních růžových dresech s usměvavým rytířem v logu a výtěžek poputuje na nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Na stadion zavítalo 2725 fanoušků.

„Byl to super večer. Jsme pro jakoukoliv dobrou věc, když to někomu pomůže. Jen dobře. Myslím si, že se akce povedla. Vybralo se hodně peněz a ještě se vybere za ty dresy. Takových akcí by mohlo být víc. To, že jsme měli růžové dresy, bylo trošku zpestření. Lidi přišli, za což jsme moc rádi. Snad jsme je dostali na naši stranu,“ uznal Ticháček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tři týmy v rámci 50. kola nastoupily ve speciálních dresechVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přiznal, že myšlenky na hokej při podpoře onkologicky nemocných pacientů jdou také trochu stranou. „Celá akce je o zdraví, které máme jenom jedno. Myslím si, že si každý sáhl do svědomí s tím, že je to jenom hokej, že jsou i důležitější věci,“ podotkl Ticháček. Růžové dresy, které půjdou do dražby, se mu líbily. „Mně trvalo skoro celý zápas, než jsem si všiml, že mají smajlík na logu.“

Reklama