Muž cestou do špitálu zapomněl na zastávce tašku, měl v ní statisíce i šperky

  11:46
Strážníci objevili na autobusové zastávce v Praze 6 zapomenutou cestovní tašku. Překvapení nastalo ve chvíli, kdy po jejím otevření zjistili, že se v ní nachází velké množství cenností a peněz. Později vypátrali, že ji muž na zastávce zapomněl kvůli nečekanému zdravotnímu problému.

Muž cestou do nemocnice zapomněl na zastávce MHD tašku s cennostmi a osobními věcmi (28. února 2024) | foto: Městská policie hl. m. Prahy (Facebook)

Původně jeli strážníci z Prahy 6 prověřit volání o postarším muži, který se měl potácet na zastávce MHD Nádraží Podbaba a vypadal zmateně. „Poznávacím znamením měly být tři velké tašky. Po muži však nebylo ani vidu ani slechu, ale na další zastávce hlídka našla velkou sportovní tašku,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Opilí studenti cestou z plesu odtlačili kamarádovi auto, při tom poškodili nádrž

Když zavazadlo strážníci otevřeli, k svému údivu zjistili, že je v něm velké množství peněz a dalších věcí.

„Hlídka státní policie na místě vyloučila, že by věci měly pocházet z trestné činnosti a případ tak ponechala k řešení strážníkům,“ doplnila mluvčí.

Kromě hotovosti v korunách i eurech, jejíž hodnota dosahovala téměř 600 tisíc, nalezli strážníci v tašce i šperky, hodinky, drobnou elektroniku, léky nebo svítilnu a slovníky.

Majitele cenného obsahu se jim podařilo vypátrat s pomocí kopie občanského průkazu, která se v tašce nacházela.

„Muž nám vysvětlil, že jej kvůli náhlé zdravotní indispozici odvezla záchranka do nemocnice. Jelikož se vše odehrálo velmi rychle, jednu z tašek zapomněl na zastávce. Díky strážníkům mu však byla druhý den se všemi věcmi předána,“ shrnuli na závěr příběhu s dobrým koncem strážníci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: