Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Není jednoduché zvítězit na domácím šampionátu, Češi budou pod tlakem, upozorňuje Kurri

Hokejové legendy zavítaly do Prahy natáčet speciální medailonky pro blížící se květnový světový šampionát. Jedním z nich bych i bývalý finský reprezentant a pětinásobný vítěz Stanley Cupu Jari Kurri, který v rozhovoru pro Českou televizi zdůraznil, že česká cesta k vysněnému zlatu nebude snadná. Příběhy sedmi vyjímečných hráčů uvidíte v hokejovém programu ČT před i během Mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové legendy se sešly v Praze

Kurri pocit absolvovat mistrovství světa před domácím publikem zažil na vlastní kůži v roce 1991. Právě očekávání nejvyššího úspěchu od pořadatelské země vnímá jako možnou slabinu, a to i v případě České republiky.

"Hrát domácí turnaje je vždy o něco víc vzrušující. Šance předvést se před vlastními fanoušky a rodinou je skvělá. Zároveň ale není jednoduché na domácím šampionátu zvítězit. Jsem si jistý, že Češi budou pod velkým tlakem," připustil člen hokejové síně slávy.

Je nám líto, video expirovalo.
Vzpomínky Jariho Kurriho a Mariána Hossy na mistrovství světa

Kurri si poprvé finský dres oblékl právě v Praze roku 1979. A od té doby posbíral trofeje nejen za reprezentaci, ale i v zámořské NHL, kde dodnes drží titul čtvrtého nejproduktivnějšího Evropana.

Na současné úspěchy jeho rodné země se dívá s radostí. "Finský hokej odvádí poslední roky skvělou práci. Není jednoduché vyhrávat v tak silné konkurenci. Pro trenéra Jukka Jalonena bude mistrovství světa jeho posledním v reprezentaci, takže věřím, že kluci budou chtít bojovat právě i pro něj," řekl.

Finsko nastoupí do šampionátu duelem s českou reprezentací. Ve skupině A je čeká dále Kanada, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie. Naopak v Ostravě se již tradičně představí Slováci, které potáhnou například jednička a dvojka draftu z roku 2022.

"Pro slovenský hokej jsou Juraj Slafkovský a Šimon Němec nadějí, na kterou se spoléháme. Mají výborně rozběhlou sezonu a nás to těší," pochválil mladé talenty slovenská legenda a další člen síně slávy Marián Hossa.

Hossa zažil mistrovství světa v České republice v roce 2004, kdy skončili smolně čtvrtí. "Na Ostravu mám krásné vzpomínky, tam jsme vyhráli všechno. Pak jsme se přesunuli do Prahy a bohužel nezvládli ty dva nejdůležitější zápasy," zavzpomínal.

V květnu se o postup ze své skupiny B porvou Slováci s výběrem USA, Německem, Švédskem, Lotyšskem, Francií, Kazachstánem a Polskem. Podrobné rozpisy, přímé přenosy, kompletní výsledky i informačně nebité zpravodajství ze zápasů poskytne z mistrovství světa již tradičně ČT sport i ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články