Zemřel herec Václav Dušek. Ztvárnil více než padesátku postav, proslavil se i rolí pana Sokola

Ve středu zemřel divadelní herec Václav Dušek. O jeho skonu informovalo na webových stránkách Východočeské divadlo v Pardubicích, kde roky působil. Na tamních prknech, která znamenají svět, ztvárnil více než padesát rolí. Bylo mu 80 let.

„Východočeské divadlo s hlubokým zármutkem oznamuje, že ve věku 80 let zemřel herec, kolega, kamarád Václav Dušek,“ stojí na webových stránkách pardubického divadla. Dušek v něm působil od roku 1999. „Všem svým přátelům a kolegům se vryl do srdce jako mimořádně dobrý, ryzí člověk,“ dodalo divadlo.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Forresta Gumpa smutní. Oscarovému herci zemřel syn, prohrál boj s vzácnou nemocí

Václav Dušek se narodil v Hradci Králové, kde také začal s herectvím. Na jevišti se poprvé objevil v tehdejším Divadle Vítězného února v roce 1964. O tři roky později přesídlil do Šumperka a deset let působil v Severomoravském divadle. Zahrál si například v Ženitbě, Zkrocení zlé ženy nebo ve Slaměném Hubertovi.

Dušek byl také častým hostem hradeckého studia Českého rozhlasu. S hereckou profesí se v Pardubicích rozloučil v roce 2020 v komedii Společenstvo vlastníků, ve které hrál pana Sokola.

PODÍVEJTE SE: Koller prozradil důvod odchodu z kapely Lucie: Nemám čas celý život, chci si užít, říká

Tagy:
Pardubice úmrtí herec Pardubický kraj Václav Dušek Východočeské divadlo v Pardubicích