Hlavní obsah

Posily na poslední chvíli. Druholigový lídr přivedl před jarní premiérou lotyšského reprezentanta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druholigový lídr zareagoval na odchod tožského útočníka Idjessiho Metsoka do Plzně. Vedení fotbalistů Vyškova, kteří po podzimu vedou tabulku se čtyřbodovým náskokem na druhou Duklu Praha a netají se před jarními odvetami jednoznačným cílem postoupit mezi elitu, přivedlo náhradou lotyšského reprezentanta Raimondse Krollise.

Foto: MFK Vyškov

Lotyšský reprezentační útočník Raimonds Krollis je čerstvou posilou vyškovských fotbalistů.

Článek

Dvaadvacetiletý forvard přichází z druholigové italské Spezie Calcio. „Raimonds by měl Metsoka plnohodnotně nahradit. Věříme, že u nás naváže na výborné výkony, jaké předváděl zejména v Lotyšsku,“ uvedl vyškovský manažer Zbyněk Zbořil na adresu hráče, který v roce 2022 slavil s Valmierou titul a s 24 góly se stal nejlepším kanonýrem tamní nejvyšší soutěže. V dresu lotyšské reprezentace odehrál Krollis dosud 34 zápasů, v nichž vstřelil tři góly.

Druhou vyškovskou posilou last minute je nizozemský pravý bek Abdallah Aberkane, jenž je odchovancem věhlasného Ajaxu Amsterdam. Třiadvacetiletý obránce naposledy hrál za FC Dordrecht. „S Ajaxem vybojoval v Nizozemsku tři dorostenecké tituly. Výrazně nám zvýší v zadních řadách konkurenci,“ očekává Zbořil.

Kouč Vyškova Jan Kameník věří v rychlou adaptaci obou nových fotbalistů. „S Metsokem nám odešlo devět podzimních gólů. To je pochopitelně ztráta. Příchod Krollise nám pomůže líp se s jeho absencí vyrovnat,“ doufá.

Se zimní přípravou, během níž Vyškovští absolvovali také herní soustředění ve Španělsku, v jehož rámci uhráli cennou plichtu s rezervou slavného Realu Madrid, je trenér spokojený. „Co jsme si naplánovali, to jsme splnili. V tomto týdnu už trénujeme výhradně na přírodní trávě, abychom byli co nejlíp připraveni na jarní druholigovou premiéru v Kroměříži,“ sdělil Kameník, jehož celek zdolal v generálce slovenskou Myjavu 2:0.

Cestu za vysněným postupem do nejvyšší soutěže zahájí vyškovští fotbalisté v sobotu na Hané na stadionu druholigového nováčka. „V Kroměříži nás čeká velice nepříjemný a houževnatý soupeř. Je velmi dobrý v defenzivě a bude určitě zlobit rychlými protiútoky. My ale budeme chtít pochopitelně udržet postavení v čele tabulky,“ věří Kameník v úspěšný vstup do jara.

Reklama