Senior ze Zlína ležel tři dny ve vaně a nemohl se hýbat. Strážníci ho našli podchlazeného

​​​​​​​Foto: MP Zlín
ZLÍN - Díky pracovnicím magistrátu a včasnému zásahu strážníků se podařilo poskytnout nezbytnou pomoc jednasedmdesátiletému muži, který se ocitl uvnitř svého bytu v nouzi. Událost s dobrým koncem se odehrála v pátek 2. února dopoledne v Bartošově čtvrti.

Několik minut před jedenáctou hodinou přijala zlínská městská policie oznámení od zaměstnankyň magistrátu, které se vydaly zkontrolovat stav staršího muže do jeho bydliště. Když zazvonily, uslyšely přes vstupní dveře volání o pomoc.

Na místo tak okamžitě vyrazila hlídka Útvaru operativního zásahu MP Zlín, která po vyhodnocení situace vstoupila dovnitř za použití síly,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Uvnitř bytu pak strážníci nalezli v koupelně seniora, který ležel ve vaně. „Byl při vědomí, bez viditelného zranění, ale podchlazený a značně vysílený,“ pokračoval Janík.

Jak se strážníci později dozvěděli, muž se ve vaně nacházel již třetí den a nemohl se hýbat.

Hlídka MP Zlín proto na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a muži poskytla neodkladnou pomoc,“ dodal Pavel Janík s tím, že záchranáři muže poté převezli k dalšímu ošetření do Baťovy nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x