O víkendu nás čeká až 16 stupňů Celsia, ale ne všude. Podívejte se, kde budou jarní teploty

Ilustrační foto

Počasí (29.2.2024 6:45)

I po zbytek týdne nás čekají příjemné teploty, rtuť teploměru vyletí k 16 °C. To se týká zejména východní části republiky, počasí na západě totiž ovlivní rozpouštějící se mlhy, takže tam bude o něco chladněji.

„Ve čtvrtek si užijeme příjemných teplot, zejména na východě území budou maxima dosahovat až 16 °C. V Čechách bude chladněji kvůli pomalu se rozpouštějícím mlhám, nejčastěji mezi 7 až 12 °C,“ uvedl meteorolog CNN Prima NEWS Josef Hanzlík.

ČTĚTE TAKÉ: Do Evropy se blíží Bestie z východu. Přinese mrazy a pořádnou sněhovou nadílku

Nejvíce slunečního svitu si podle meteorologa užijeme na jihu a východě našeho území. Ve zbylé části bude zpočátku převažovat oblačná a zatažená obloha, během dne by se však mělo nebe protrhat.

Mlhy nebo nízká oblačnost se ale opět začnou vytvářet v nočních hodinách, zejména v západní polovině Čech. „Na zbytku území díky tomu budou opět vysoké teploty. Zatímco na západě se budou pohybovat kolem nuly, na zbytku území vystoupají až k 8 °C,“ upozornil Hanzlík.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Závěr týdne bude deštivý. V pátek bude nebe zatažené a počítejte také s mlhami. Teploty se ale opět budou pohybovat vysoko – na teploměru naměříme mezi 12 a 16 °C. Chladněji pak bude opět v západní polovině území.

A podobně má být v Česku i o víkendu. Nebe zůstane oblačné až zatažené a místy bude pršet. Oblačnost se má trhat během odpoledne. I v sobotu se teploty na západě a východě země mohou výrazně lišit. Zatímco na západě přes den zůstanou kolem deseti stupňů, na východě se teploty v maximech budou pohybovat kolem 16 stupňů.

V neděli meteorologové na celém území předpokládají polojasno až oblačno, ráno a dopoledne budou místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty klesnou na osm až čtyři stupně, na jihozápadě k nule. Přes den teploměr ukáže 11 až 16 stupňů.

Podobné počasí bude pokračovat ještě v pondělí. Poté by se mělo ochlazovat a denní teploty by mohly postupně klesnout pod deset stupňů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaro na horách trápí vlekaře, někde museli úplně zastavit provoz. Vrátí se ještě zima?

Tagy: