Berani útočí na šestku, v klíčovém utkání vynulovali Přerov. Slaví i Vsetín

Hokejisté Zlína slaví triumf nad přerovskými Zubry. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Zvládli klíčový souboj, v závěrečném zápase základní části proti Jihlavě se nemusejí na nic ohlížet. Berani v přímém souboji o šestou příčku zdolali Přerov 2:0 a předstihli jej o bod v boji o přímou účast ve čtvrtfinále. Klíčovým mužem utkání byl bezchybný výkon hostujícího gólmana Daniela Hufa, který lapil všechny pokusy Zubrů a udržel čtvrté čisté konto v sezoně.

Skóre otevřel v polovině utkání kapitán Zlína Bedřich Köhler a 94 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Nicolas Werbik.

Utkání jsme vše podřídili. Hráče jsme se snažili připravit na možné situace, které jsme vypozorovali z posledních zápasů domácího týmu. Kluky musím pochválit, že dodrželi vše, co měli. Dřeli až do konce, dodržovali taktické věci, každý z těch hráčů si zaslouží pochvalu za to, jak to odehrál. Byla tam obrovská bojovnost, obrovské nasazení,“ ocenil asistent trenéra Beranů Richard Kapuš.

Zlín vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů a může si účast ve čtvrtfinále pojistit v pátek doma proti Jihlavě. „Ještě bychom jako celý tým chtěli poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli a vytvořili atmosféru, která nás hnala dopředu,“ dodal Kapuš.

Vsetínští hokejisté v předposledním zápase základní části porazili Kolín 4:2 a doma uspěli posedmé za sebou. Dvěma góly se na vítězství podílel Pavel Klhůfek, který skóroval v posledních pěti zápasech, v nichž vstřelil osm gólů.

Byl to těžký zápas. Chtěli jsme být aktivní, po napadání jsme si vytvořili šance, neodskočili jsme však o více než o gól. Škoda druhé třetiny, kdy jsme chtěli více kombinovat, důraz ovšem byl menší,“ uvedl po utkání asistent trenéra VHK Robe Luboš Rob starší.

Domácím vstup do zápasu nevyšel, na konci třetí minuty prohrávali. O rychlé vyrovnání se z pozice útočníka postaral Ondračka, obrat završil Klhůfek. Lang sice ve 41. minutě srovnal na 2:2, ale Bláha vrátil Valachům vedení, které střelou do prázdné brány 48 vteřin před koncem zápasu pojistil Klhůfek.

Ve třetí třetině jsme vedení chtěli udržet, brzy jsme ale dostali gól. Dnes se nám ovšem pokaždé podařilo rychle dorovnat nebo otočit, dlouho jsme nemuseli dobývat,“ těšilo Roba.

Vsetínští hokejisté už před středečním zápasem měli jistotu druhého místa po základní části Chance ligy, na vedoucí Porubu ale ztrácejí šestnáct bodů.

Chance liga, 51. kolo

Přerov – Zlín 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 30. Köhler, 59. Werbik. Rozhodčí: Skopal, Zeliska – Štofa, Zídek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 2103.

Vsetín – Kolín 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky: 16. a 60. Klhůfek, 5. Ondračka, 42. Š. Bláha – 3. Štohanzl, 41. K. Lang. Rozhodčí: Maršálek, Šico – Kotlík, Teršíp. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2340.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x