Recenze: Protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky nanoSPACE

Jedna z věcí, která dokáže naštvat spoustu alergiků včetně mě, je to, že se často nevyspíte. Během noci vás svědí oči, máte rýmu a někteří dokonce i vyrážku. Alergie na prach a na roztoče není zkrátka nic příjemného. A protože je nejvíce roztočů v ložnici, kde si hoví v matracích, peřinách nebo polštářích, máte příznaky alergie v noci a během spánku. Rozhodla jsem se proto otestovat protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky nanoSPACE. Pomůže vám polštář z nanotkaniny s alergií?

Jak funguje protiroztočový polštář a z čeho je vyroben

Přemýšlíte nad tím, jak může fungovat polštář sám o sobě proti roztočům? Protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky od nanoSPACE je vyroben z nanovlákenné tkaniny. Ta vytváří nanovlákennou membránu s otvory velkými 80 až 150 nm, přes kterou se žádný roztoč (420 000 nm) ani jeho alergen (trus o velikosti 1000 nm do 20 000 nm) do polštáře nedostane. Díky tomu se pak nebudou množit v polštářové výplni jako u běžných polštářů.  

Co způsobují roztoči v polštářích

Běžné polštáře jsou vyrobené z tkaniny, přes kterou se dovnitř roztoči bez problému dostanou. A přestože nežijí dlouho, množí se rychle. Nejvíce se jim daří tam, kde je teplo, vlhký vzduch a mají tam dost potravy – odumřelé kůže. Studie dokonce prokázaly, že během dvou let se v klasickém polštáři nahromadí tolik roztočů, jejich odumřelých těl a výkalů, že jejich hmotnost tvoří 10 % hmotnosti samotného polštáře. Poté způsobují alergikům nepříjemné alergické reakce, jako jsou:

  • Ucpaný nos a neustálá rýma.
  • kašel
  • oteklý obličej po ránu,
  • opakované záněty dutin či nosohltanu,
  • atopický ekzém.
Recenze na protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky nanoSPACE
Protiroztočový polštář nanoSPACE

Recenze: Protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky nanoSPACE

Také jste se našli v příznacích alergie? Pojďme se tedy podrobně podívat, zda protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky nanoSPACE opravdu funguje a jestli se konečně vyspíte.

Balení

Balíček přišel hezky zabalený v recyklovatelné krabici. Polštář byl ještě v dalším obalu, aby se mu po cestě nic nepřihodilo. Součástí balení je samozřejmě detailní popis, návod na údržbu a další užitečné informace.

Materiál

Materiál je příjemně měkký, zcela chrání před roztoči i jejich alergeny a hlavně je prodyšný, protože molekula kyslíku je velká pouze 0,3 nm a otvorem v nanotkanině bez problému projde. Materiál polštáře také splňuje certifikaci o nezávadnosti látky OEKO-TEX® STANDARD 100, což znamená, že použitý materiál je nezávadný a ekologický.

Kvalita

U polštáře je důležité, by se vám na něm dobře leželo. Protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky je prošívaný, takže se nestane, že vám během spánku jeho výplň uteče jen na jednu stranu. Výplň tvoří 100% polyester – kuličkové duté vlákno UNICO a zároveň nešustí, což beru jako velkou výhodu.

Účinnost proti roztočům

Když polštář přišel, hned první noc jsem ho musela vyzkoušet. Ráno bylo překvapením, že jsem spala celou noc a neprobouzelo mě svědění očí a ucpaný nos jako jiné noci. Řekla jsem si, že to může být jen náhoda a polštář jsem testovala i další noci se stejným výsledkem. Protiroztočový polštář opravdu funguje a konečně se dobře vyspím.

Testování českého nanovlákna

Nanovlákenná membrána protiroztočového polštáře byla testována Textilním zkušebním ústavem v Brně na průnik mikroorganismů a Technickou univerzitou v Liberci na průnik prachových částic o velikosti 1 µm. Výsledky prokazují účinný záchyt mikroorganismů i prachových částic  ≥ 99,0 %, což je vynikající výsledek.

Balení polštáře proti roztočům
Balení polštáře proti roztočům

Výhody protiroztočového polštáře bez zipu nanoSPACE

Pojďme to všechno shrnout a podívat se, jaké výhody má protiroztočový polštář bez zipu pro alergiky.

  • 99,0 % účinnost záchytu mikroorganismů a prachu,
  • zmírnění alergických projevů a klidný spánek pro alergiky a astmatiky,
  • česká značka, česká výroba,
  • dlouhá životnost,
  • snadná údržba.
RECENZE
Recenze na polštář pro alergiky bez zipu nanoSPACE

Polštář pro alergiky prošitý bez zipu nanoSPACE 70×90 cm

4.9

Antialergický polštář nanoSPACE má v sobě českou nanotkaninu, která brání roztočům ve shromažďování a množení. Je proto ideálním polštářem pro alergiky a astmatiky.

  • 99,0 % účinnost záchytu mikroorganismů a prachu,
  • klidný spánek,
  • česká značka i výroba,
  • dlouhá životnost.
  • Nelze sušit v sušičce,
  • dražší produkt.
Prohlédnout u prodejce

TIP: Na eshopu nanospace.cz najdete protiroztočové polštáře také ve výhodném setu pro alergiky i s přikrývkou.

Jaká je péče a údržba protiroztočového polštáře 

Polštář i další lůžkoviny nanoSPACE můžete prát, a to bez aviváže a ideálně na 40 °C, aby vám dlouho vydržel. Vhodný je také prací prášek či gel, který neobsahuje chlor a fosfor. Sušení v sušičce se nedoporučuje ani při nízkých teplotách, takže ho po vyprání nechte normálně uschnout. Pro údržbu ho perte ideálně jednou za rok.

Kde ho koupit

Protiroztočový polštář bez zipu koupíte na oficiální eshopu nanospace.cz, kde kromě polštáře najdete spoustu dalších protiroztočových lůžkovin, jako jsou přikrývky, povlečení, povlaky a mnoho dalších produktů, které přijdou vhod každé alergické domácnosti.

TIP: Podívejte se také na naši recenzi na protiroztočový povlak s gumou na matraci – nanoSPACE, protiroztočovou celoroční přikrývku pro alergiky nebo povlečení pro alergiky a astmatiky.

Kdo je firma nanoSPACE?

NanoSPACE je česká firma, která vznikla v roce 2012, a zakládající člen Asociace nanotechnologického průmyslu ČR. Nanovlákenné lůžkoviny začala vyrábět jako první na světě a pomohla už spoustě alergikům a astmatikům, kterým svými inovativními produkty zlepšila život. Neustále pracují na nových produktech, takže si dnes můžete pořídit také nanovlákenné masky a další skvělé funkční produkty.

Polštář pro alergiky prošitý bez zipu nanoSPACE

Balení
98%
Materiál
99%
Kvalita
99%
Účinnost proti roztočům
99%
Použití a údržba
98%
Cena
86%

Shrnutí recenze

Tento polštář mě opravdu překvapil svou funkčností, když se mi už během první noci ulevilo od alergických příznaků a nebyla jsem ráno po probuzení oteklá. Ideální varianta je ale ovšem ta, kdy máte i přikrývku a povlaky na matrace z nanovlákna.

96.5%

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Jak vybrat polštář pro alergiky?

Abyste zpříjemnili noci a spánek alergikům, je potřeba vybrat takový polštář, ve kterém se nebudou usazovat a množit roztoči. Z testování vyplývá, že nejlepší polštář pro alergiky je protiroztočový polštář nanoSPACE, který je vyroben z nanovlákna, přes které se žádné mikroorganismy nedostanou.

Jsou protiroztočové polštářem nanoSPACE se zipem a bez zipu stejné?

Protiroztočový polštář se zipem je určen především pro ty, kteří si potřebují upravit výplň polštáře a jeho výšku. Protiroztočový polštář bez zipu má běžnou výplň, takže pokud nedáváte přednost vyššímu nebo nižšímu polštář, bude vám sedět.

Jak funguje protiroztočový polštář pro alergiky?

Nanovlákno, ze kterého je polštář vyrobený, tvoří bariéru s velmi malými otvory, přes které roztoči neprojdou a nedostanou se tak dovnitř. Kromě roztočů přes nanovlákennou membránu neprojdou žádné mikroorganismy ani prach.

Zdroje

Liu, Y., Yuan, L., Shao, W. and Liang, M., 2020. Effect of Protection Articles of Nanomaterial Combined with Comfort Care on Mental Health of Patients with Corona Virus Disease 2019. Nanoscience and Nanotechnology Letters, 12(4), pp.490-497.

Kim, J.R. and Kim, S.H., 2017. Eco-friendly acaricidal effects of Nylon 66 Nanofibers via grafted clove bud oil-loaded capsules on house dust mites. Nanomaterials, 7(7), p.179.

Kumar, S.K.S. and Prakash, C., 2021. Characterization of electrospun polyurethane/polyacrylonitrile nanofiber for protective textiles. Iranian Polymer Journal, 30(12), pp.1263-1271.

Thomas, W.R., Hales, B.J. and Smith, W.A., 2010. House dust mite allergens in asthma and allergy. Trends in molecular medicine, 16(7), pp.321-328.

Arlian, L.G. and Platts-Mills, T.A., 2001. The biology of dust mites and the remediation of mite allergens in allergic disease. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 107(3), pp.S406-S413.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *