logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > profesní vzdělávání > Dachser získal ocenění eLearning Award za vzdělávací projekt Blue Box
Získej bonus s novým účtem

Dachser získal ocenění eLearning Award za vzdělávací projekt Blue Box

redakce - 28. 02. 2024
Mezinárodní logistický provider Dachser obdržel ocenění eLearning Award za nový vzdělávací prostor určený pro zaměstnance ve skladech – DACHSER Blue Box. Pro porotu z Institutu pro vnitropodnikové vzdělávání IFBB a časopisu eLearning Journal byl při hodnocení rozhodující zejména snadný přístup k nabídce digitálního vzdělávání a pozitivní vliv na kulturu učení.
DACHSER Blue Box je řešení určené zejména pro zaměstnance v tranzitním terminálu, kteří nemají k dispozici pevné pracovní místo s počítačem. Umožňuje jim přístup do nabídky digitálního vzdělávání společnosti Dachser. Zvukotěsný Blue Box, který je umístěn uprostřed překládkového skladu nebo skladu kontraktní logistiky, připomíná klasickou telefonní budku a nabízí zaměstnancům možnost samostatného vzdělávání v příjemném, částečně soukromém vzdělávacím prostředí s minimem rušivých podnětů. Před zvědavými pohledy chrání soukromí zástěna ve dveřích a římská roleta v okně.

Účastníci si mohou pro firemní vzdělávání vybrat jednu z 26 jazykových mutací. „Ve společnosti Dachser se soustředíme na lidi a vzdělávání je zásadní oblastí naší strategie řízení lidských zdrojů. Proto je pro nás důležité umožnit všem našim kolegům přístup k digitálnímu vzdělávání," říká Christina Müller, vedoucí DACHSER Academy, interní vzdělávací instituce , a dodává, „s DACHSER Blue Boxem jsme vytvořili nabídku vzdělávání, která poskytuje snadný a na potřebách založený přístup k elektronickému vzdělávání v tranzitním terminálu a skladu kontraktní logistiky. Podporujeme tak moderní kulturu samoregulovaného učení a zároveň vyjadřujeme uznání našim zaměstnancům a jejich práci. To je ve světle nedostatku kvalifikovaných pracovníků důležitý faktor, který nás jako zaměstnavatele pozitivně odlišuje."

Po spuštění v pilotní pobočce v říjnu 2022, intenzivní školicí fázi a následné zpětné vazbě od místních zaměstnanců nyní společnost Dachser provozuje čtyři Blue Boxy v Německu a jeden v Rakousku. A to včetně Eurohubu v německém Überherrnu, který má pro síť společnosti strategický význam. Do konce roku 2024 má být tento koncept zaveden na dalších šesti evropských pobočkách. Součástí balíčku DACHSER Blue Box jsou také odpovídající digitální nástroje, které mohou pobočky využít k vytvoření vlastních, lokálně přizpůsobených e- learningových kurzů.

Nejmodernější projekt

Projekt DACHSER Blue Box byl vybrán a oceněn odbornou porotou a zvítězil v kategorii "Vzdělávání na pracovišti" jako nejmodernější projekt. Cena eLearning AWARD je každoročně udělována inovativním a pokrokovým projektům v oblasti elektronického vzdělávání z Německa, Rakouska a Švýcarska. Letos bylo přihlášeno celkem 343 projektů v přibližně 80 kategoriích. DACHSER Academy je interní vzdělávací instituce tohoto globálního poskytovatele logistických služeb. Jejím úkolem je poskytovat vysoce kvalitní, na potřebách založená školení pro zaměstnance z oblasti obchodu i průmyslu. Její prezenční školení a e-learningové kurzy nabízejí širokou škálu obsahu specifického pro tuto logistickou společnost a pokrývají logistická témata relevantní pro Dachser na vysoké úrovni, fundovaně a s přímým praktickým významem. Celkem společnost Dachser nabízí více než 300 e-learningových kurzů pro všechny své oblasti podnikání, a to v mnoha jazykových mutacích.

Dachser působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s. poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Mezinárodní poskytovatel logistických služeb Dachser uzavřel s E.S.T. v roce 2006 smlouvu o joint venture, proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na Dachser Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010. Společnost je dnes specialistou na mezinárodní sběrnou službu a charterové přepravy, poskytuje kontraktní logistiku a služby s přidanou hodnotou a prostřednictvím své divize Dachser Air & Sea Logistics zabezpečuje i letecké a námořní přepravy a celní služby do celého světa.

Dachser Czech Republic ve svých sedmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové a v Praze) a třech provozovnách (Letohrad, Frenštát pod Radhoštěm a Týniště nad Orlicí) v současné době zaměstnává téměř 600 lidí. Společnost disponuje téměř 65 tisíci paletovými místy pro skladování po celé České republice.

Základní informace o skupině Dachser

Rodinná společnost Dachser se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. Dachser poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování a individuální zákaznické služby ve třech obchodních divizích: Dachser European Logistics, Dachser Food Logistics a Dachser Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje Dachser inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 32 850 lidí ve 379 pobočkách a má vlastní zastoupení ve 41 zemích světa. Za rok 2022 zrealizoval přepravu 81,1 milionů zásilek o celkové tonáži 42,8 milionů tun. Celkový konsolidovaný čistý obrat koncernu Dachser v roce 2022 činil přibližně 8,1 miliard euro.








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují