Zkuste to měsíc na vlastní pohon, nabádá Květnová výzva Do práce na kole, pěšky či poklusem

Zkuste to měsíc na vlastní pohon, nabádá Květnová výzva Do práce na kole, pěšky či poklusem
Zdroj: Automat

Lepší psychická i fyzická kondice, možnost poznat své město z jiné perspektivy i zdravější životní prostředí. To všechno jsou důvody, proč stále více lidí přijímá Květnovou výzvu pořádanou spolkem AutoMat. Letos se uskuteční již po čtrnácté.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 01. 03. 2024 09:00

Princip je jednoduchý: Sestavte už teď tým o 2–5 členech (třeba s kolegy, kolegyněmi či rodinou), registrujte se a v květnu jezděte na kole, bruslích, choďte či běhejte do práce a z práce, překonejte sami sebe a vyhrajte zajímavé ceny. Přitom se potkávejte s desetitisíci aktivními lidmi z celé republiky na doprovodných akcích nebo jen tak v ulicích s větrem ve vlasech. Můžete tak pomoci i svému městu – ulevíte mu od individuální automobilové dopravy a pomůžete získat data o tom, kudy se pěší i cyklisté reálně pohybují. Na jejich základě je pak možné tlačit na vybudování lepší infrastruktury.

Nejlepší psychoterapie

„Kolo mi přináší radost do života, je to nejlepší psychoterapie,“ říká například účastnice akce Do práce na kole Renata M. „Bavila mě jízda na kole a společné téma s kolegy. Je důležité dát lidem nějaké povědomí o tom, že se dá dopravovat nejen do práce i jinak než automobilem, kterých je bohužel na silnicích čím dál více. Příroda potřebuje naši ohleduplnost, přece jen jsme její součástí,“ dodává další účastník výzvy Josef M.

Zkuste to měsíc na vlastní pohon, nabádá Květnová výzva Do práce na kole, pěšky či poklusem


Změna je život

Cílem akce není namotivovat k aktivní dopravě pouze na jeden měsíc, ale vytvořit zdravý návyk na celou sezónu a třeba i na celý život.

„Vzhledem k tomu, že jsem nastoupila do nového zaměstnání a jsem zde velice krátce, tak jsem zkusila jet do práce na kole až v květnu díky výzvě a také díky mým kolegům, kteří mě vzali do týmu. Zjistila jsem, že je to jde docela dobře a je to nejlepší a nejrychlejší způsob dopravy. V jízdě na kole do práce pokračuji i nadále. Děkuji za „nastartování“!“ pochvaluje si například Lenka F. „Do práce na kole chci jezdit stále, nejen v květnu, vaše výzva mi k mému plánu pomohla ze začátku, nyní vím, že to zvládnu i bez výzvy,“ doplňuje Sylva V.

Většina z účastníků a účastnic se do akce Do práce na kole, pěšky či poklusem zapojuje pod hlavičkou svého zaměstnavatele. Ten tak svým lidem nabídne netradiční teambuilding a zároveň se zařadí mezi společensky odpovědné firmy.

Odměny a doprovodné akce

Každý, kdo Květnovou výzvu přijme, zaregistruje se a zaplatí startovné, se může těšit na startovní balíček s účastnickým tričkem a také spousty doprovodných akcí zdarma (např. káva, zmrzlina nebo vstupné do bazénu zdarma). Na závěrečných večírcích ve městech pak budou odměněni ti, kteří splní aspoň 66% pravidelnost udržitelného cestování (bez ohledu na počty kilometrů).

Zkuste to měsíc na vlastní pohon, nabádá Květnová výzva Do práce na kole, pěšky či poklusem


Zúčastnit se může každý

A pokud nejste zrovna týmový hráč či hráčka, využijte možnosti přihlásit se i jako jednotlivec. Akce je otevřena i pro OSVČ, seniory nebo rodiče na rodičovské „dovolené”. Pro děti a mládež je připravena výzva Do školy na kole za výrazně zvýhodněné startovné.

Registrace do Květnové výzvy 2024 Do práce na kole je otevřená. Čím dříve ji vy nebo váš zaměstnavatel přijme, tím výhodnější bude startovné. A pak už zbývá jen v květnu do toho šlápnout a užívat si cestování z práce a do práce z úplně nové perspektivy. Více na www.dopracenakole.cz

Jak vypadá grafika výzvy Do práce na kole 2024? Koukněte na video. Nechte se při cestě do práce inspirovat operní pěvkyní Lucií Svačinkovou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články