Derby Sparty se Slavií? Zajímavý souboj miliardářů, míní Vízek. Zmínil i výkony rozhodčích

Legendární fotbalista Ladislav Vízek ve vysílání CNN Prima NEWS

Ladislav Vízek o derby Sparty se Slavií

Po středečním pohárovém derby mezi Spartou a Slavií se fanoušci v neděli dočkají ligové odvety. „Sešívaní“ mají svému rivalovi co vracet, jelikož ve čtvrtfinálovém zápase padli 3:2 v prodloužení. Nedělní zápas ale sehrají na Letné. Legendární fotbalista Ladislav Vízek ve vysílání CNN Prima NEWS připomněl, že utkání Slavie a Sparty jsou nyní zajímavá i tím, že jde o souboj mezi majiteli klubů, miliardáři Danielem Křetínským a Pavlem Tykačem. Výkony rozhodčích v poslední době jsou ale podle něj „trochu ostuda“.

Ve středečním zápase Slavia vedla o dvě branky, nakonec ale padla v prodloužení. „Sparta jásá, protože otočit na Slavii výsledek 2:0 je těžké. Svědčí to o tom, že Sparta je na vlně a daří se jí na všech frontách. Je dobře, že se v neděli hraje odveta. Bude to ještě o kapánek důležitější zápas,“ popsal ve vysílání CNN Prima NEWS legendární český fotbalista Ladislav Vízek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do Prahy přijedou hvězdy. Fotbalová Sparta si zahraje s Liverpoolem, Slavia s AC Milán

Středeční derby bylo první, které „sešívaní“ hráli pod novým majitelem Pavlem Tykačem. „Nedělní zápas bude mít ještě větší náboj. Jde i o souboj miliardářů a majitelů klubů, Křetínský versus Tykač, to slibuje velkou podívanou,“ sdělil Vízek.

Sparta momentálně vede ligu před Slavií o čtyři body. Kdyby v derby zvítězila, značně by se přiblížila obhajobě titulu. „Slávisté to vědí. Kdyby ztráceli sedm bodů, byl by to pro Spartu už trháček. Pomohlo by jí to k zisku titulu a vidina hrát Ligu mistrů je nádherná. Sparta ví, o co hraje, Slavie také,“ popsal Vízek.

Promluvil také o současných výkonech rozhodčích. Středeční derby totiž rozhodla nařízená penalta po hře rukou, která se musela přezkoumat na videu. Fanoušci na sociálních sítích ale diskutovali i o dalších sporných momentech, za něž penalta nařízena nebyla. Podle Vízka ovšem rozhodčí Karel Rouček středeční derby zvládl dobře. „Dneska jednou ruka je, podruhé není. Je to takové nejednotné. Ruka ale byla, takže se slávisti nemůžou vztekat. Zápas nebyl ovlivněn rozhodčím, docela to zvládl. To, jak pískají rozhodčí v poslední době, je ale trošku ostuda,“ uvedl Vízek.

Dodal, že nedělní odvetu bude samozřejmě sledovat, na stadionu ale nebude. „Doufám, že jim to Slavia vrátí. Koukám u televize, protože tam to mám vše zopakované. Koukám v hospůdce, kde mám kolem sebe partičku odborníků,“ řekl s úsměvem Vízek.

Tagy: