InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

První prodejnu s 24 hodinovým provozem v píseckém okrese otevřela Jednota v Milevsku

 Autor: L. Kolářová

    Autor: L. Kolářová

MILEVSKO – První prodejna, kde je otevřeno sedm dní v týdnu a čtyřiadvacet hodin denně, se v píseckém okrese otevřela ve čtvrtek 29. února v Milevsku.

 

„Přizpůsobujeme se zákazníkům, mohou si přijít nakoupit kdykoliv. Současně se možností vstupu do prodejny přes mobilní aplikaci přibližujeme mladé generaci. A taky jsme chtěli přinést do Milevska něco nového a moderního, protože tady má naše Spotřební družstvo Jednota sídlo a jsme z Milevska. Navíc našimi majiteli jsou stále Češi a zaměstnáváme místní obyvatele," řekl ve čtvrtek odpoledne při slavnostním zprovoznění nového systému v prodejně COOP v ulici Pod Stadionem předseda Spotřebního družstva Jednota Milevsko Miroslav Bočan.

Událost si nenechal ujít starosta města Ivan Radosta. „Když se ke mně pan předseda družstva ohlásil na radnici, čekal jsem nějakou stížnost. Přišel mi ale oznámit tuto novinku. Jsem vždycky rád, když se něco udělá pro občany a dvojnásob rád, když investici zaplatí někdo jiný než město," zažertoval starosta a dodal: „Že jsme první v okrese, to nám, starým ješitům, samozřejmě zní dobře."

Následoval přípitek, a protože do uzavření prodejny a přechodu na nový systém ještě chvíle zbývala, byl zájem o vyzkoušení samoobslužné pokladny. Přišli spíš lidé střední generace a senioři, někteří dokonce už vybavení aplikací Do kapsy, kterou si nechali nainstalovat od vnoučat. Na místě aplikaci zájemcům instaloval do mobilů Adam Benjamin Kolber z pražské centrály ČSOB. „Důležité je vědět, že lidé pro její využívání nemusejí mít účet u naší banky," zdůraznil.

Jak prozradil jeden z pozvaných hostů Roman Slamka, předseda Spotřebního družstva Jednota Volyně, kde už provozují dvě prodejny 24/7 - ve Strakonicích a Radomyšli, zákazníky po zavírací době obchodu jsou hlavně mladí lidé. Největší tržbu představuje alkohol a cigarety, k tomu obvykle mladí přikoupí i nějakou svačinu. Přicházejí ale samozřejmě i hodně vytížení lidé pro velký nákup. „Překvapením pro nás bylo zjištění, že mladým lidem tento způsob nakupování vyhovuje, protože se cítí svobodnější a příliš nestojí o sociální kontakt s prodavačkou nebo pokladní," zmínil Roman Slamka. Starší generace to má obvykle přesně naopak.

Otázky pršely na téma, jak se zabrání krádežím. Celý obchod je snímán kamerami a pokud někdo odejde bez placení, jeho identita se právě přes aplikaci Do kapsy dohledá. Pak je vyzván k úhradě a jestliže se tak nestane, věc se předá policii.

Právě technické vybavení prodejny bylo předmětem rekonstrukce, která probíhala za provozu a předseda milevské Jednoty Miroslav Bočan za nasazení poděkoval všem zaměstnancům i spolupracujícím firmám. Zákazník si jistě všimne toho, že ubyla jedna pokladna s pokladní a místo ní je instalována samoobslužná pokladna s názorným obrázkovým návodem. Dá se zde také dobíjet GSM a přiložit zákaznickou kartu Jednoty, na kterou se sbírají body pro získání dárků.

Prodejna v ulici Pod Stadionem má s obsluhou otevřeno do 7 do 16 hodin a pak od 16 hodin do sedmi ráno už mohou zákazníci nakupovat sami. Jak si mohl každý přečíst na reklamní tabuli, aplikaci Do kapsy už využívá skoro 264 tisíc lidí. Chodí nakupovat, kdy se jim zachce. Návod najdou u vstupu do prodejny. 

Diskuse k článku - 17 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Nedávný přistěhovalec 

    Reagovat

     

    Když se tak koukám na některé ty komentáře tady... říkám si, že ti lidi, kteří je píšou, musí bejt dokupy jeden hodně špatný vtip. A říkám si, zda i tento článek není vtipem, ač bych jakožto člověk fungující primárně v noci takový obchod ocenil.

    Vloženo 5.3.2024 00:23:09

  • Ja 

    Reagovat

     

    To nemuze dlouho fungovat !

    Vloženo 2.3.2024 12:48:15

    • no 

      Reagovat

       

      v Milevsku určitě ne

      Vloženo 2.3.2024 19:35:01

      • Milevsko bývalo městem 

        Reagovat

         

        V Radostostátu může fungovat všechno. Nemusí pršet, jen když kape.

        Vloženo 3.3.2024 02:32:10

  • Starosta milevska 

    Reagovat

     

    Že piji a požívám alkohol to je Moje soukromá věc na úřadě i v soukromí v rámci pracovních věcí

    Vloženo 1.3.2024 22:52:29

  • Dopravák 

    Reagovat

     

    Všichni pijou a pak jedou.

    Vloženo 1.3.2024 19:58:02

    • Řidič 

      Reagovat

       

      Jo tak to je, na zdraví a pak o zdraví se jede všech. Nebezpeční jest

      Vloženo 1.3.2024 20:08:23

      • Ivan 

        Reagovat

         

        Starosta Milevska pije?

        Vloženo 1.3.2024 21:45:11

        • Pepi 

          Reagovat

           

          On mě vypil

          Vloženo 1.3.2024 22:50:23

        • Anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Občanům hlavně pije krev.

          Vloženo 2.3.2024 07:31:43

  • Gábo 

    Reagovat

     

    Mně se daří všude čorit v bernaticich večery i jednota i flop! V milevsku je to brnkačka i v nové jednotě 24/7

    Vloženo 1.3.2024 16:57:17

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace