Záchranářská výzva pro trenéra Medynského. Bude dělat asistenta v druholigovém Žižkově

Záchranářská výzva pro trenéra Medynského. Bude dělat asistenta v druholigovém Žižkově

Realizační tým nového trenéra Viktorie Žižkov Marka Nikla rozšířil Pavel Medynský. Devětapadesátiletý kouč bude u 15. celku druholigové tabulky působit jako asistent kouče. "Viktorka je tradiční klub s velkou historií, který chceme zachránit ve druhé lize. Beru to jako velkou výzvu," uvedl Medynský pro eFotbal.cz.

Medynský byl bez angažmá po překvapivém konci v Mladé Boleslavi, kde byl v prosinci odvolán společně s hlavním trenérem Markem Kuličem. Ve středočeském klubu končil v té době ve vedení i Pavel Hoftych, jenž následně našel nové angažmá právě ve Viktorii Žižkov. Tam je sportovním manažerem. "Hofťas hrál v mém příchodu do Viktorky samozřejmě roli, dobře se ale znám i s Markem Niklem. Měli jsme ho v Bohemce," popsal Medynský, jaká cesta jej zavedla na Žižkov.

Viktorii čeká v jarní části F:NL jen boj o udržení. Medynský je ale přesvědčený o tom, že má Žižkov tým složený tak, že se mu to povede. "Věřím, že tahle záchranářská mise bude úspěšná, i když jednoduché to nebude. Osa týmu je dostatečně zkušená, věřím, že se semkneme a zvládneme to," dodal.

Z posledního působení byl zvyklý, že se zápasy hrají v odpoledním či večerním termínu, domácí zápasy ale Žižkov hraje dopoledne. Jak se Medynský těší na výkop v 10:15? "Změna to bude, ale jako hráč jsem byl na tuhle věc zvyklý. Ani tohle nebude problém," usmál se kouč.

V minulosti vedl Bohemians 1905 nebo ženský tým Slavie. Na Žižkově obnoví spolupráci se sportovním ředitelem Pavlem Hoftychem, jemuž dělal asistenta už u "Klokanů" a později v Liberci a Mladé Boleslavi.