10 důvodů, proč tě nenávidím: Kat Stratford se i dnes věnuje herectví a k tomu vychovává dvě děti

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Julia Stiles
Zdroj: Profimedia

Film 10 důvodů, proč tě nenávidím, se objevil v roce 1999. I dnes je ale tematicky mnoha lidem tato komedie velmi blízká a pobaví celou rodinu. Její hlavní představitelé se za 25 let změnili. Poznali byste dnes Julii Stiles, která si zahrála studentku Kat Stratford?

Kat nemá zájem o randění. Jenže aby mohla její mladší sestra mít přítele, jejich otec trvá na tom, aby šla na rande i Kat. Patrick, kterého si ve filmu zahrál Heath Ledger, se proto s ostatními kluky na škole vsadí, že odtažitou dívku dokáže sbalit. Komediální film se na ČSFD pyšní hodnocením 71 %.

Co se s herečkou stalo?

Heath Ledger zemřel 22. ledna 2008 ve věku 28 let. Nešťastnou náhodou se předávkoval prášky na spaní. Co se ale stalo s představitelkou druhé hlavní role?

Herectví se stále věnuje. Julia se objevila například v seriálu Riviéra nebo ve filmech Princ a já či Terapie láskou. Její poslední snímek je z roku 2023, jedná se o film Sirotek: První oběť.

Ve svých 42 letech vychovává herečka dvě děti, kromě filmů působí příležitostně také v divadlech, píše Independent. A i nadále ohromuje svou krásou. Sice se změnila, dívku ze slavného filmu byste v ní ale na první pohled poznali.

Zraje jako víno

Ve filmu 10 důvodů, proč tě nenávidím, si zahrála Julia Stiles dívku, která je na první pohled spíše drsňačka. Make-up jí nic neříkal, s nikým si nebrala servítky a nepatřila do skupiny těch studentek, které na první pohled chlapce zaujaly.

Když se ale usmála a prohodila pár milých slov, dokázala, že je krásnější než kterákoli holka na škole. A to platí dodnes. Hereččin sympatický úsměv dokáže fanoušky potěšit i po letech. Navíc s přibývajícími roky vypadá Julia snad stále lépe a lépe.

Je jasné, že před sebou má ještě další kariéru a celou řadu rolí. Zda se některá z nich stane tak nezapomenutelnou, jako její ztvárnění Kat Stratford, to se teprve uvidí.

Zdroj: The Things, Hitc, CNN, Independent

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články