Čtyři velcí proroci: Marie Anne Lenormand předpověděla svatbu Napoleona a Josephine ještě předtím, než se vůbec potkali

Marie Anne Lenormand
Zdroj: Wikimedia Commons, Frank Boott Goodrich (1826-1894) and Jules Champagne, Public domain

Následující čtyři proroci, o nichž se dozvíte v tomto článku, možná nemají takovou pověst a věhlas jako Baba Vanga a Nostradamus, to ale neznamená, že jejich předpovědi nebyly mrazivě přesné.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 03. 2024 16:00

Spící prorok, psycholožka s vizemi budoucnosti, Nostradamus napoleonské éry a čínský emigrant. Co uzřeli ve svých vizích? Šlo jen o zkázu a smrt, nebo také naději?

Spící prorok Edgar Gayce

Psal se rok 1889 a jeden chlapec si ve škole v Kentucky položil hlavu na učebnici a zdřímnul si. Když se probudil, nemohl uvěřit tomu, že se mu veškeré informace z knihy se mu kompletně dostaly do hlavy. Jako by použil nějaký záhadný přenos myšlenek. Tímto započala jeho cesta neuvěřitelného jasnovidectví.

Později stál u zrodu asociace věnující se spiritualitě a holistickému léčení, které existuje dodnes. Měl také zásadní vliv na hnutí New Age. Co ale předpověděl? Třeba krach Wall Street, a to šest měsíců dopředu. Doslova varoval před velkým nepokojem ve finančních kruzích. V roce 1935 měl vizi o druhé světové válce a vzniku OSY. Tvrdil, že to propukne u Rakušanů, pak se připojí Němci a nakonec Japonci. Také se říká, že předpověděl smrt Franklina D. Roosevelta a Johna F. Kennedyho. O tom, že se Čína stane kolébkou křesťanství a Rusko nadějí světa, raději pomlčíme.

Jeane Dixon

Psycholožka a astroložka Jeane Dixon se proslavila tím, že se jí vyplnila předtucha o atentátu na prezidenta Kennedyho, kterou publikovala v roce 1956 v jednom časopise. Tedy více než sedm let před jeho tragickou smrtí.

"Pokud jde o volby v roce 1960, paní Dixonová si myslí, že je ovládnou dělníci a vyhraje je demokrat, který však bude zavražděn, nebo zemře v úřadu." To je docela specifické. V roce 1978 varovala před "strašlivým morem, který zasáhne tisíce lidí." Mnozí se domnívali, že jde o předpověď AIDS. A konečně rok 1989, "nehoda lodi, k níž dojde na jaře a která bude plnit titulní stránky novin." A opět měla pravdu. Tanker Exxon Valdez narazil na útes a do aljašských vod tak vytryskly galony ropy.

Ale i jí něco nevyšlo. Rusové neporazili Američany v přistání na Měsíci a třetí světová válka se zatím, naštěstí, nekonala . Každý šlápne vedle. Prezident Nixon kvůli jejím předpovědím o nárůstu teroristických útoků vytvořil speciální taktickou jednotku, která měla tento problém řešit. A rozhodně neprohloupil.

Marie Anne Lenormand

Nostradamus napoleonské éry, Marie Anne Lenormand byla zejména klíčovou postavou kartářství. Kromě toho slavila úspěchy na poli autorství. Byla velmi plodná. V neposlední řadě byla také skvělou věštkyní. Jejích služeb využívala tehdejší politická špička země.

Nejlepší vztahy měla ale s Josephine a Napoleonem. Prý předpověděla jejich svatbu dlouho předtím, než se vůbec setkali. Nejpozoruhodnější zprávu o ní však přinesl kapitán John Grono, který ji navštívil doma. Prý vypadala jako monstrózní, nafouklá a jedovatá ropucha. V pracovně měla na stěně přibité za křídla netopýry, vycpané sovy, kabalistické znaky a kostlivce - prostě vše, co vyděsí slabou a pověrčivou mysl.

Gin Chow

Čínský emigrant Gin Chow se přestěhoval do Kalifornie v roce 1873. Tam začal pracovat jako umývač nádobí v restauraci, domácí sluha, zahradník a farmář. Slavným se stal až poté, co předpověděl zemětřesení, které zasáhlo region Santa Barbara v roce 1925. Nejenže trefil rok a místo, ale také den, 29. června.

Svou předpověď si nenechal pro sebe, ale naopak ji pět let před katastrofou vyvěsil na místní poště. Někteří lidé ale tvrdí, že si to vymyslel. Ať to bylo jakkoli, začal novinám Los Angeles Times poskytovat poměrně přesné předpovědi počasí. Měl také říct, že Amerika půjde do války s Japonskem a že zemře v roce 1933. V obou případech měl pravdu.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Věštec
History.co.uk: 4 Little Known Prophets Whose Predictions Came True

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články