Audi a Sauber směřují do Formule 1: Pevné plány navzdory zvěstem

Přidat na Seznam.cz

Ve světě Formule 1 panuje zvýšené napětí a očekávání, s tím, jak se blíží rok 2026, kdy by měla do královny motorsportu vstoupit automobilka Audi. Sauber ujišťuje, že zprávy o možném ztroskotání plánu nebyly pravdivé.

Nedávné změny ve vedení Audi a šířící se fámy o možném zrušení tohoto ambiciózního projektu vyvolaly mnoho otázek. Sauber, dlouholetý účastník Formule 1, však přichází s jasným poselstvím, které rozptýlí všechny pochybnosti, píše portál Sports Ilustrated.

Sauber stojí pevně za Audi

Alessandro Alunni Bravi, ředitel týmu Sauber, s klidem a přesvědčením vyvrátil všechny nejistoty týkající se závazku Audi k Formuli 1. I přes nedávné výměny na postu generálního ředitele Audi a vlnu spekulací o odstoupení od plánu vstupu do F1 zdůrazňuje, že záměry automobilky zůstávají nezměněné. „Bez ohledu na personální změny v Audi je německý výrobce pevně odhodlán realizovat svůj projekt ve Formuli 1 pro rok 2026,“ prohlašuje Bravi.

Nové vedení Audi formuli neohrozilo

Přestože se po odchodu předchozího generálního ředitele Audi, Markuse Duesmanna, který byl silným zastáncem vstupu do Formule 1, objevily spekulace, nově jmenovaný CEO, Gernot Dollner, podle všeho zachovává opatrný přístup k projektu F1.

Existují náznaky, že by mohl zvážit prodej týmu a odstoupit od plánovaného vstupu do F1, nicméně Sauber pokračuje v rozšiřování výrobních kapacit a pracovní síly pod vedením CEO Andrease Seidla, což svědčí o nepolevujícím zápalu k projektu.

Závazky na všech úrovních

V reakci na manažerské změny v Audi, Alunni Bravi zdůrazňuje, že německý výrobce je odhodlán podporovat projekt F1 na všech úrovních. „Závazek skupiny Audi je silný a mnohostranný,“ říká Bravi. „Rozhodnutí vstoupit do F1 nebylo založeno jen na názoru jednotlivců, ale bylo to rozhodnutí vedení Audi, potvrzené poradním výborem Audi a dozorčím výborem skupiny VW. Závazek tedy stále trvá.“

Sauber, v těsné spolupráci s Audi, neustále rozšiřuje svou infrastrukturu a tým na podporu vstupu do Formule 1. Audi zároveň vyvíjí svůj pohonný agregát v nově zřízeném F1 zařízení v Neubergu. Nedávné zprávy naznačují, že Oliver Hoffmann, šéf vývoje Audi, by mohl být přeřazen do role ve Formuli 1, což by ho umístilo mezi Seidla a nejvyšší vedení společnosti.

Zdroj: Sports Ilustrated