Po útoku na Oděsu se zřítila část panelového domu. Zemřelo sedm lidí včetně dvou dětí

Na ukrajinské město Oděsa v noci na sobotu zaútočily drony, v důsledku čehož se zřítila část několikapodlažního bytového domu. O život přišlo sedm lidí, včetně dvou dětí, a několik jich je zraněno. Další lidé mohou ještě být pod sutinami, záchranné práce pozdě odpoledne pokračovaly. Informují o tom ruskojazyčný server BBC a také agentura Ukrinform.

Aktualizováno Kyjev (Aktualizováno: 21:03 2. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident volodymyr Zelenskyj uvedl, že mezi mrtvými jsou kojenec a dvouleté dítě. Mezi osmi zraněnými je pak tříletá holčička. Záchranáři pokračují v hledání dalších lidí pod troskami.

„Hustě obydlená čtvrť. Je to prostě hrůza. Na místě pracují záchranáři, městská a pohotovostní služba. Odklízejí se trosky,“ uvedl předtím starosta tohoto přístavního města Hennadij Truchanov.

Kreml přitvrzuje v porušťování dětí na okupovaném území. Vozí je na intenzivní kurzy na univerzity

Číst článek

Na záběrech z místa na sociálních sítích byl vidět panelový dům, jehož několikapatrová boční část se zřítila.

Ukrajinské letectvo informovalo, že Rusko v noci na sobotu vyslalo na Ukrajinu sedmnáct dronů, z nichž se jich čtrnáct podařilo sestřelit. Na Oděskou oblast zaútočilo osm dronů, protiletecká obrana jich podle ukrajinské armády zničila sedm; osmý zasáhl devítipatrovou budovu.

Jednu oběť si vyžádal nálet bezpilotních letounů také v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Zahynul tam starší muž, když jeho dům zasáhl dron.

Rusko oznámení ukrajinských úřadů a armády nijak nekomentovalo. Zprávy o počtu vyslaných či zničených dronů nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

ako, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme