Informace z města

Zveřejněno 25. 10. 2023

Naše Divadelní lípa je slavná!

Umístila se na 4. místě

V úterý 24. října 2023 se v areálu Hvězdárny a planetária Brno uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Strom roku 2023. Mezi pět superfinalistů se dostala i týnecká Divadelní lípa. Ta nakonec obsadila krásné 4. místo. Na začátku soutěže bylo přihlášeno celkem 83 stromů. Do Brna vyrazil z Týnce reprezentační tým v čele s navrhovatelkou paní Evou Vyskočilovou, které za její snahu a úsilí moc děkujeme.

Již to, že se lípa dostala mezi pět superfinalistů z celé České republiky je velký úspěch. Všem, kteří ji podpořili svými hlasy, moc děkujeme. Lípa získala celkem 3720 hlasů. Jsme rádi, že se díky Vám dostala se svým příběhem, ale také svou krásou a vznešeností do povědomí širokého okruhu lidí.

Vítězem 22. ročníku ankety Strom roku se stala Hruška v širém poli z Pardubického kraje s celkovým počtem 6433 hlasů. Na druhém místě se umístila Nepomyšlská lípa s počtem 6027 hlasů a bronzovou příčku obsadila Lípa na školní zahradě s 3823 hlasy.

Nadace Partnerství celorepublikovou anketou Strom roku podporuje aktivní lidi v péči o stromy v jejich okolí a představuje veřejnosti zajímavé stromy s jejich příběhy. Nadace anketu pořádá od roku 2002. Od té doby obdržela 1718 návrhů stromů a do finále postoupilo 262 stromů. Do hlasování se zapojilo již celkem 742 tisíc lidí, získali přes 3 miliony korun a tento výtěžek putoval na výsadbu a ochranu stromů.

Více se o soutěži dozvíte na stránkách www.stromroku.cz

Zpět na seznam aktualit