Fotbalisté Hradce Králové s novým trenérem Horejšem remizovali v Jablonci

foto Utkání 23. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec - FC Hradec Králové, 2. března 2024, Jablonec nad Nisou. Zleva Heiderson Hurtado z Jablonce a Daniel Vašulín z Hradce Králové.

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce v utkání 23. kola první ligy remizovali doma s Hradcem Králové 1:1. V souboji sousedů v tabulce otevřel v páté minutě skóre hostující Karel Spáčil, z penalty ještě do přestávky vyrovnal Jan Chramosta. Severočeši dohrávali o deseti poté, co byl v 65. minutě vyloučen Haiderson Hurtado. "Votroci" si v premiéře pod trenérem Davidem Horejšem, který po minulé sezoně skončil právě v Jablonci, připsali i ve čtvrtém jarním utkání nerozhodný výsledek. Severočeši mají na kontě v této ligové sezoně už 10 remíz, což je nejvíce ze všech týmů.

Horejš nahradil na lavičce Hradce Václava Kotala, který ve středu skončil ze zdravotních důvodů. Bývalý jablonecký kouč zažil při premiéře na lavičce "Votroků" ideální vstup do zápasu. Pilař již v páté minutě přesně rozehrál rohový kop a obránce Spáčil otevřel hlavou skóre. Zimní posila Východočechů z druholigového Prostějova si při třetím startu v nejvyšší soutěži připsala první ligový gól.

Jablonečtí se na konci úvodní čtvrthodiny dožadovali pokutového kopu, videorozhodčí však odhalil, že případnému faulu předcházel ofsajd. Domácí byli dál aktivnější, Čanturišviliho ránu však skvěle zneškodnil brankář Zadražil.

O minutu později Spáčil fauloval Hollého, sudí Petřík si nechal potvrdit verdikt videorozhodčím a nařídil penaltu. Chramosta ji v 35. minutě zkušeně proměnil a vyrovnal. Útočník hrající s kapitánskou páskou je se sedmi góly nejlepším střelcem Jablonce v ligové sezoně, zároveň si připsal svou sedmou branku v nevyšší soutěži do sítě Hradce.

Po přestávce mohl Chramosta skóre otočit, ve velké šanci však ztroskotal na Zadražilovi, stejně jako pak Čanturišvili či Martinec. Po 20 minutách druhého poločasu šli domácí do deseti. Za faul na Kaštánka byl vyloučen Hurtado, který shodou okolností inkasoval červenou kartu i na podzim v prvním vzájemném duelu.

Východočeši měli v početní výhodě výraznou převahu, využít ji však nedokázali. Domácí v řadě šancí podržel gólman Hanuš. Hradec zvítězil v Jablonci v jediném z 16 ligových utkání. Připsal si už devátou remízu v sezoně nejvyšší soutěže a pět kol čeká na výhru.

Hlasy trenérů po utkání:

Radoslav Látal (Jablonec): "Zápas byl velice emotivní. Přáli jsme si tři body, to byl náš cíl. Vzhledem k průběhu utkání ovšem jeden bereme. První půle nebyla z naší strany optimální, naopak vstup do druhé byl velice dobrý. Tam jsme měli tři čtyři obrovské šance a mohli jsme zápas zlomit. Pak bohužel přišla osudová chyba Hurtada, který udělal jasnou červenou kartu. Po ní jsme se už jen bránili, vzhledem k tomu musíme být za remízu rádi. Mužstvo to v oslabení odpracovalo a ubránilo. Byli jsme pod velkým tlakem, ale brankář Hanuš nás podržel."

David Horejš (Hradec): "Do zápasu na těžkém terénu jsme určitě vstoupili lépe než domácí. Byli jsme aktivní a dostali se do vedení. Pak jsme ovšem znervózněli. Domácí nás dostali pod tlak, což vyvrcholilo penaltou. Naopak druhý poločas začal jasně lépe soupeř, podržel nás brankář. Po vyloučení už to byla hra na jednu branku a mrzí mě, že jsme si s šancemi nedokázali lépe poradit. Remíza je asi zasloužená. V přesilovce jsme si měli počínat líp a hrát rychleji, i když terén byl složitý. Pro mě bylo samozřejmě specifické, že jsem na lavičce Hradce debutoval právě tady. Ale nemám proti Jablonci žádnou zášť a rád jsem po delší době zdejší kluky zase viděl."

FK Jablonec - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

Branky: 35. Chramosta z pen. - 5. Spáčil. Rozhodčí: Petřík - Machač, Cichra - Starý (video). ŽK: Černák, Nebyla, Tekijaški, Kanakimana, Krob (asistent trenéra) - Kučera, Kodeš, Horejš (trenér). ČK: 65. Hurtado (Jablonec). Diváci: 1832.

Jablonec: Hanuš - Černák, Tekijaški, Hurtado, Polidar (18. D. Souček) - Nebyla, Houska (70. Hübschman) - Hollý (89. Kanakimana), Martinec, Čanturišvili - Chramosta (71. Krulich, 89. Drchal). Trenér: Látal.

Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil - Čmelík, Kodeš, Kučera (90.+2 Šašinka), Krejčí - Kaštánek (66. Pudhorocký), Pilař - Vašulín (66. Koubek). Trenér: Horejš.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď