ANKETA: Kdo ovládne derby? Rada i Hušbauer věří Spartě. Týmy budou opatrné, myslí si Polom

03.03., 10:20
Názory a komentáře
Ladislav Krejčí (© Profimedia)

Pohárové derby v Edenu nakonec ovládla Sparta. Nyní je na programu odveta o ligové body na Letné. Rudí v případě výhry mohou utéct svému sokovi z Vršovic na rozdíl sedmi bodů. Bylo by pak o vítězi FORTUNA:LIGY rozhodnuto? A v čem by nedělní duel mohl být odlišný od středeční bitvy? Na to odpovídali vybraní experti v anketě Livesport Zpráv.

Anketní otázky


1) Kdo vyhraje a proč?

2) Co bude jinak oproti poháru?

3) Rozhodne tento zápas o titulu?

Petr Rada (bývalý trenér Sparty a Slavie)

Víc věřím Spartě, je dál

"Bude to znovu hodně zajímavý zápas, věřím ale více Spartě. Je o krůček vepředu. Nehledě na to se na Slavii může podepsat pohárové derby, v němž neudržela náskok o dva góly. Ve fotbale se sice může stát naprosto cokoliv, takhle zkušený mančaft by si ale vedení 2:0 měl zkrátka pohlídat. I proto říkám, že momentálně je o stupínek výš Sparta."

Snad to nebude válka

"Atmosféra určitě ne, ta bude znovu fantastická. V tomhle směru mě pohárové derby nadchlo. Bylo vidět, že oba týmy včetně fanoušků přikládaly zápasu obrovskou váhu, přesně takhle by to mělo být. Pořád totiž říkám, že pohár by měl být stejně důležitý jako liga. A co bude v neděli jiné? Trochu se obávám, aby to nesklouzlo k tvrdším zákrokům, aby se hráči nesoustředili spíš na válku než na fotbal. Strašně bych si přál, aby udrželi stejnou koncentraci jako ve středu. Pokud ano, bude to zas výborný fotbal."

V případě výhry Sparty ano

"V první řadě chci říct, že oba týmy se mohou opřít o nesmírně kvalitní kádr. Mají 25 hráčů připravených kdykoliv nastoupit, což je hrozně důležitá věc. Pokud ale Sparta zvítězí, ligu povede už o sedm bodů a dotáhne to k titulu. A to i když do konce soutěže bude zbývat nějakých dvanáct kol. Když totiž vidím současnou sílu Sparty, v případě nedělního vítězství si podle mě titul utéct už nenechá."

Martin Frýdek st. (bývalý hráč Sparty)

Sparta, je v lepší herní pohodě

"Věřím, že zase vyhraje Sparta. Je určitě v lepší herní pohodě i v lepším psychickém rozpoložení. Navíc Sparta hraje doma. Bude skvělá atmosféra a Sparta tam potvrdí pohárovou výhru z Edenu. Myslím, že i tam byla lepší a fotbalovější. Věřil jsem i za stavu 0:2, že s tím utkáním může něco udělat."

Jsem zvědavý, zda bude hrát Olatunji

"Oba týmy teď jedou ve vražedném zápasovém tempu, ale platilo i za nás, že jsme raději hráli. V sestavách se ale právě proto dají čekat změny. Ve Spartě nemůže hrát Zelený, čekám, že se vrátí do branky Vindahl. Oba týmy mají široké kádry a kluci z lavičky čekají na svou šanci. Uvidíme, jak dopadne Olatunji. V Edenu byl po první půli na vystřídání, pak se chytil a dal dva důležité góly. Je tam možnost prostřídání s Kuchtou. Co se týče taktiky, tak si nemyslím, že by ani tohle ligové derby bylo nějak svázané. Spartu požene narvaná Letná do útoku."

Nerozhodne

"Možná může trochu napovědět, ale určitě nerozhodne. V tomhle je skvělý tříbodový systém, kdy dvakrát někdo remizuje, soupeř dvakrát vyhraje a hned třeba stáhne čtyři body. Do konce ligy je hodně zápasů, je tam nadstavba. Navíc na někoho může přijít krize. Podívejte se na Slavii. Ta teď nehraje v takové pohodě. Trápila se s Jabloncem, remizovala ve Zlíně a ani proti Pardubicím to nebylo kdovíjaké. Přitom byly doby, a neříká se mi to jako sparťanovi snadno, hrála fakt dobře. Věřím, že to Sparta doma zvládne a vyhraje."

Ivo Ulich (bývalý hráč Slavie)

2:2

"Já tipuji remízu. Podle mě to bude 2:2."

Snad to nebude holomajzna

"Atmosféra bude podobná, určitě bude vyprodáno se skvělou kulisou. Uvidíme, jestli to bude nervózní, protože půjde o hodně. Snad to neublíží fotbalu a snad všichni udrží nervy na uzdě a nebude z toho holomajzna. Bohužel si ale myslím, že to hrozí. Každopádně rád budu věřit tomu, že se bude hrát skvělý fotbal se spoustou branek. A že vyhraje ten lepší!"

Je brzy

"Ještě je brzo. Do konce zbývá několik kol, další pak v nadstavbě. I kdyby Sparta vyhrála a na Slavii si udělala náskok sedmi bodů, stejně by dle mě nebylo rozhodnuto. Času a zápasů je do konce ještě hodně."

Roman Polom (bývalý hráč Sparty)

Sparta potvrdí formu

"Myslím si, že vyhraje Sparta. Zvládla pohárový zápas, což jí dodalo hodně sebevědomí. Myslím, že na to naváže a potvrdí rostoucí trend ve výkonnosti. V nohách má sice hodně těžkých zápasů, ale když vyhráváte, regeneruje se líp. Navíc tam bude podpora stadionu."

Hlavně co nejméně šarvátek

"Doufám, že bude podobný pohárovému derby co do herní kvality. Týmy budou chtít hrát odzadu a konstruktivně. Snad to bude mít spíše tento směr. Každopádně v neděli jde o mnohem víc. Myslím, že se to na obrazu hry odrazí. Oba týmy dělaly ve středu dost chyb, to už se dít nebude, bude to mnohem opatrnější. Hlavně ať je minimum šarvátek, ubližuje to oběma týmům."

Ne, nadstavba hraje velkou roli

"Před rokem Sparta na Slavii ztrácela dost bodů a dokázala to dohnat. Nadstavba hraje velkou roli. Do konce soutěže se může stát cokoliv, oba týmy ještě bojují v Evropě. Mohou přijít tresty, zranění, cokoliv. Řekl bych, že zápas nerozhodne o titulu, ale hodně napoví."

Josef Hušbauer (bývalý hráč Sparty a Slavie)

Sparta, ale možná by brala i bod

"Pohárové derby jsem tipoval, že vyhraje Slavia, to mi nevyšlo. Nyní bude větší výhoda na straně Sparty, která minulé derby otočila a ještě hraje doma. Myslím si, že by měla vyhrát. Ale Slavia jim to bude chtít vrátit, přistoupí k tomu jinak a podle mě by sparťané doma brali i bod, takže to bude hodně vyrovnané."

Bude to vyhecovanější a nervóznější

"Bude to více vyhecované, víc soubojové utkání. Ve středu šlo o pohár, který je ve vnímání obou týmů až na třetím místě. Liga je nejvíc. A podle toho k tomu oba týmy přistoupí. Určitě to bude nervóznější a oba tábory postaví to nejsilnější, co mají k dispozici. Už nebude žádné šetření sil."

Rozhodne nadstavba a výkony v Evropě

"Zápasů bude ještě dost. Kdyby nebyla nadstavba, tak věřím tomu, že Sparta už si nenechá utéct titul, ale tím, že tam bude ještě dost těžkých utkání, tak se to tak nedá říct. V případě sparťanské výhry by to bylo o sedm bodů. To je sice příjemný náskok, ale ne neztratitelný. Bude také záležet, kam v Evropě oba kluby dojdou, což by znamenalo další těžké zápasy navíc."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz, eFotbal.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Jak na velkokluby? Klopp má recept na sílu Sparty, Slavia proti AC Milán může uspět ze standardek
06.03., 19:26
ANALÝZA: Na šachovnici tentokrát táhla Slavia, Spartu překvapila defenzivou
04.03., 19:55
Nervozita byla velká, ale neprojevilo se to, řekl po derby sudí Pechanec
04.03., 09:20
Jak poslední dvě derby změnila příběh celé sezony, vysvětluje Tomáš Daníček
04.03., 08:20
Slavia změnila taktiku, tím nám vyjádřila respekt, prohlásil Priske
03.03., 23:11
Staněk po debutu za Slavii: Byl jsem po zranění připravený, rozhodli trenéři
03.03., 22:22
Sparta si díky remíze z ligového derby udržela čtyřbodový náskok na Slavii
03.03., 20:02
Klíčové derby sezóny? Sparta má šanci navýšit svůj náskok na Slavii
02.03., 11:00
Sudí Rouček má talent, říká expert Ulrich. Penaltu by ale na rozdíl od něj nenařídil
02.03., 08:00
Zelený přijde o derby, disciplinární komise sparťanskému obránci potvrdila trest
01.03., 14:10
Karabec si na penaltu proti Slavii v prodloužení věřil, ale nebyl na ni určený
29.02., 09:31
V neděli půjdeme porážku z pohárového derby napravit, řekl slávista Schranz
29.02., 08:54
Sparta nemilosrdně trestala chyby sešívaných, Slavia ztratila derby v prodloužení
28.02., 20:45
Posledních pět derby pražských "S": Trofeje pro oba a Priskeho procitnutí
28.02., 11:38
Derby pražských "S" za posledních 10 let: Jak je změnil Trpišovský a kdy přišel faktor Krejčí
27.02., 21:05
Pražským „S“ začíná klíčové období, zahájí jej pohárovým derby
27.02., 20:10

Komentáře (13)

Přidat komentář
eder

Derby ovládnou rozhodčí a pořádková služba.

Reagovat
kilobyte

Psi

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Prej Rada včera zase pěkně řádil s Brnem, nemá někdo podrobnosti ?

Reagovat
Moshe Dajan

Karel Rada?

Reagovat
Kryptos_

Skoro Plukovník...

Reagovat
monty25

Ten nemohl řádit s Brnem, když byl včera v Plzni na čtvrtfinále poháru žen.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Na twitteru psali, ze padlo neco o negrech a na Polacha z Brna mel rvat cikane.

Reagovat
inferno08

To se ten týpek z bundesligy musel docela divit, když hned na něj v prvním zápase naběhne starej dědek a začne mu nadávat do negru...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vestinustarychdubu

Já jsem tak strašně rád, že ten zapšklej čůrák už neobtěžuje svoji přítomností v první lize. Větší kokot snad v lize netrénoval. Možná Pulpit, tam by to byla slušná paralympiáda.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Mě se libí jak to prožívá ale hodně věcí je za hranou. Snad nebude ještě horší

Reagovat
vestinustarychdubu

Jedna věc je něco prožívat, druhá věc je být při tom ještě cholerickej ultra kokot, co je schopnej dořvat i uklízečku a ztělesnění small dick vibe a naprostýho křupanství a buranství.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele