BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2024 | Tomáš Taybner

Mladoboleslavský last dance. Bruslaři zakončí sezonu na Spartě

M l. B o l. – Po pátečním kole už jsou karty definitivně rozdány a Bruslaři tak před nedělí vědí, že duel na Spartě pro ně bude sezonní derniérou. V největší a zatím stále nejmodernější hale naší vlasti zakončí naši hokejisté strastiplnou sezonu, během které to chvílemi nevypadalo vůbec dobře, nakonec z toho ale ještě byl boj o play off. Stejně jako na ostatních stadionech se i v O2 Aréně poslední 52. kolo rozběhne v 16:30. Zpestřete si nedělní odpoledne výletem do Prahy a návštěvou posledního souboje Bruslařů v letošní sezoně.

51. kolo

Bruslaři se s mladoboleslavským publikem rozloučili vítězstvím nad Olomoucí

Zelenobílí potřebovali během pátečního večera souhru dvou výsledků, ovlivnit však mohli jen jeden z nich. Ve vyrovnaném utkání s Olomoucí šli Bruslaři do vedení gólem ze 23. minuty, který zařídil šikovnou tečí junior Vojtěch Malínek. Když potom v úvodu třetí periody Róbert Lantoši zužitkoval přesilovku, směřovali domácí hokejisté ke třem bodům. Brankář Růžička nakonec dochytal zápas s dalším čistým kontem, protože jediná trefa hostů byla anulována pro nedovolené bránění gólmanovi. Bruslaři tak svůj díl práce splnili, na postup do předkola ale nakonec stejně nedosáhli. O tom rozhodl konečný výsledek z Karlových Varů, kde se domácí Energii podařilo přetlačit Spartu. I přes vítězství tak ve ŠKOENERGO Aréně zavládly smutek, který však velmi brzy vystřídal potlesk a uznání.

- 4 -

Tolik Bruslařů v letošní sezoně dosáhlo na svůj první extraligový gól. Ještě před pátečním úderem Vojtěcha Malínka slavili v průběhu sezony své premiérové trefy Jan Závora, Vojtěch Hradec a Matěj Gardoň. Rozšíří se tato statistika na ledě Sparty o další jméno?

Sparta se v Karlových Varech na dálku "podílela" na vyřazení Bruslařů

Pražané byli po příjezdu do Karlových Varů jasným favoritem utkání, protože domácí Energii se už delší dobu nedařilo podle představ a její příznivci se v posledních týdnech oprávněně obávali z hrozby pádu na třináctou příčku. Na druhou stranu není těžké přehlédnout fakt, že Sparta v posledních kolech základní část víceméně jen dohrávala, protože na Pardubice ztrácela a na Třinec oproti tomu držela bezpečný náskok. Hosté z hlavního města přesto v tom lázeňském vedli od 18. minuty zásluhou Filipa Chlapíka, jenže...Ve druhé části Západočeši dokázali obrátit skóre na svou stranu po trefách Jiřího Černocha a Ondřeje Procházky. Ve třetí části pak domácí už jen trestali špatnou disciplínu Pražanů. Energetici tak nakonec slavili vítězství 5:1 i definitivní pojistku vstupenky do předkola.

- 9 -

Tolik přesilovek dostaly Karlovy Vary k dispozici a hned tři z nich proměnily v gól. Právě speciální týmy do velké míry rozhodly, protože Sparta naopak ze čtyř početních převah nevyužila ani jednu.

foto: Jakub Knap


Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

Bilance se Spartou je nakloněná v neprospěch Bruslařů

Pokud bychom hledali pojítka mezi všemi třemi odehranými duely mezi Bruslaři a Spartou, pak by jedním byly vstřelené góly. Zatím všechny vzájemné zápasy přinesly pět gólů, takže diváci se rozhodně nenudili. Druhým byla menší zajímavost - za Bruslaře zatím vždy poprvé skóroval nějaký z nováčků.

Na ledě O2 Arény z toho v říjnu bylo vítězství domácích. Ti vedli díky přesilovkové trefě z 11. minuty, avšak ve 25. minutě dokázal srovnat Joachim Rohdin. Pro švédského útočníka to ve druhém zápase za Bruslaře byla první extraligová trefa. Krátce nato se ale Pražané opět dostali do vedení a to už nepustili - 4:1.

Prosincová odveta v Mladé Boleslavi se znovu vyvíjela lépe pro Spartu. Když ve 42. minutě Pražané odskočili do třígólového trháku, málokdo ještě čekal nějaké drama. V rozmezí čtyř minut se však Bruslaři vrátili zpět do zápasu, v 53. minutě dával kontaktní gól nováček Filip Krivošík. Na vyrovnání už ale domácí hráči nedosáhli, v závěru naopak ještě dvakrát inkasovali - 3:6.

Zatím poslední měření sil proběhlo v lednu a znovu to bylo v Mladé Boleslavi. Tentokrát lépe odstartovali Bruslaři, kteří dvěma slepenými góly odskočili ještě v průběhu první periody. Za hosty sice ve 36. minutě snižoval Horák, jenže už za minutku opět udeřili domácí hráči. Postaral se o to host z Pardubic, Ondřej Rohlík. Pražané pak ještě dokázali vše zdramatizovat kontaktním gólem, ale boleslavský tým už si výhru nenechal vzít - 3:2.

Jak dopadne čtvrtý zápas?


Sestavy z posledního kola

HC Sparta Praha: Kovář – Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš, Beaudin, Irving – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Kousal (A) – Buchtele, Konečný, Hrabík – Harper, Lajunen, Mužík

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad (C), Čech, Pavlík, Lintuniemi, Štibingr, Vlasák – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Stránský, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Gardoň – Malínek, Závora, Zvagulis


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.