Šestnáct let staré maximum Carvalha padlo. Rodri neprohrál už 59 duelů a je novým rekordmanem Premier League

Šestnáct let staré maximum Carvalha padlo. Rodri neprohrál už 59 duelů a je novým rekordmanem Premier League

Španěl Rodri je pro renomovaného manažera mistrovského Manchesteru City Pepa Guardiolu naprosto klíčovým mužem sestavy a potvrzují to i čísla. V soutěžním ročníku 2023/2024 už se ho totiž týkala zahajovací jedenáctka obhájce anglického titulu hned dvaatřicetkrát.

Bývalý středopolař Villarrealu i Atlétika Madrid pomohl Manchesteru City o víkendu skalpovat neoblíbeného rivala z rudé strany města. V rámci výhry 3:1 absolvoval na Etihad Stadium kompletních 90 minut a svému klubu pomohl k cennému obratu dvěma gólovými asistencemi u branek Fodena a Haalanda.

Vytáhlý sedmadvacetiletý fotbalista, který působí na ostrovech pátým rokem, je navíc v nejvyšší anglické soutěži majitelem nového rekordního výkonu. V barvách Manchesteru City totiž neprohrál ani jeden duel od té doby, co jeho tým nestačil v úvodu února 2023 v Londýně na Tottenham Hotspur.

Rudí ďáblové nápor Citizens neustáli, obrat v derby o Manchester obstaral Foden

Když druhý tým tabulky, jenž by letos rád uzmul již jubilejní desátý titul klubové historie, podlehl Aston Ville, Wolverhamptonu nebo Arsenalu, Rodri u toho nikdy nebyl. Díky tomu už tak odehrál za klub 59 utkání za sebou, v nichž neodešel poražen, což je nové maximum celé Premier League.

Rodrimu se podařilo překonat hranici 58 zápasů bez porážky, jíž absolvoval v letech 2006 - 2008 v barvách Chelsea Portugalec Ricardo Carvalho: Ten prožil na Stamford Bridge výjimečné časy během zářivé éry Josého Mourinha a u jeho tehdejšího maxima byl také Petr Čech. Mistr Evropy z roku 2016 si později zahrál také za Real Madrid či Monaco, s tím, že profesionální kariéru ukončil před sedmi lety v Číně.

Coufal jedná ve West Hamu o nové smlouvě. Chci zůstat, mám i nějaký návrh, ale ten je neakceptovatelný, tvrdí Čech