Týdenní přehled akcí: Vyměňte staré oblečení za nové a využijte pestrou nabídku workshopů a přednášek

4. 3. 2024 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Letní semestr je již v plném proudu a vás jistě zajímá, jak můžete vyplnit své volné chvíle, kdy nejste zahlceni studijními povinnostmi. K plánování vám pomůže pravidelná rubrika iListu Týdenní přehled akcí. Pokud hledáte zábavu nebo inspiraci, tak o rozmanité události nebudete mít nouzi a my věříme, že vás nezklamou. Tak se spolu s námi pojďte podívat, co si pro nás připravil v pořadí již čtvrtý týden semestru.

Úterý 5. března

Na úvod týdne proběhne již tradiční předávání cen Pedagog roku, kdy se rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák osobně setká s těmi nejlepšími pedagogy, kteří se v roce 2023 vyznamenali svou excelentní prací a přístupem ke  studentům. Toto setkání, plné ocenění a uznání, proběhne od 13:00 do 15:00 ve Vencovského klubu a přinese slavnostní okamžiky, které ocení nejen samotní pedagogové, ale i celá studentská komunita.

VŠE Swap: Vyměňte své oblečení a knihy a přispějte tak k udržitelnějšímu světu. Zavítejte od 14:00 do 17:00 do Atria Rajské budovy, kde získáte nejen nové poklady, ale přispějete i na dobrou věc a stanete se součástí budování ekologické komunity studentů VŠE. Nezapomeňte se zastavit ani na inspirativní přednášku o „Fast Fashion“, která začíná v 16:00 hodin. Více informací naleznete zde.

Středa 6. března

Workshop „Je to zelený“ přináší nový pohled na cirkulární ekonomiku a „zelené“ podnikání. prostřednictvím příkladů dvou podniků a jednoho Erasmus+ projektu. Startupy, které úspěšně prošly počátečními fázemi, budou sdílet své zkušenosti a tipy, a studenti se dozvědí o projektech zaměřených na vzdělávání a integraci „green“  do podnikání. Přijďte se připojit k této inspirativní události, která vás nasměruje k zelenější budoucnosti. Workshop proběhne v RB 207 od 12:00 do 14:00 a registrace možná přes odkaz.

V rámci Startup Festivalu VŠE budou prezentovány inovativní startupové koncepty, které vzešly z mysli studentů nebo absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze v letech 2023 a 2024. Tuto soutěž organizuje s velkým nasazením katedra podnikání Fakulty podnikohospodářské ve spolupráci s renomovaným xPORT VŠE, a poskytuje tak nejen platformu pro prezentaci originálních myšlenek, ale také podporu pro rozvoj nápadů směrem k úspěšnému podnikání. Akce bude probíhat od 16:30 do 20:30, místo konání bude ještě upřesněno. Veškeré informace můžete sledovat na webu události.

Kvízů na VŠE nikdy není dost, a tak ani tento týden o ně nebudete ochuzeni. Jedná se o Účetní pubquiz, který proběhne od 19:00 do 22:00, a to přímo v prostorách partnera Klubu přátel účetnictví (Pujmanové 1753/10a, 140 00 Praha 4), kde se nejen pobavíte, ale také seznámíte s odborníky z oboru a získáte šanci vyhrát skvělé ceny. Přihlásit se můžete zde, a to jak samostatně, tak i jako tým s až čtyřmi členy.

Čtvrtek 7. března

Přijďte na přednášku do RB 209 od 19:30 do 21:00, kterou si pro vás připravil Klub investorů se zaměřením na financování růstových společností. Společně s Radovanem Nesrstou z Orbit Capital se ponoříte do životního cyklu podniku a prozkoumáte typické možnosti financování. Podíváte se na rozdíly mezi financováním pomocí cizího a vlastního kapitálu a najdete tu nejvhodnější kombinaci pro svoji společnost. Tato přednáška vám otevře dveře do světa financování a poskytne vám cenné informace pro růst vaší budoucí společnosti.

Hlásili jste se na Erasmus+ nebo jinou formu výměnného pobytu v AR 2024/2025? Pokud ano, tak nezapomeňte sledovat svůj InSIS, kde se během dne dozvíte výsledek své přihlášky a cesta za vaším  životním dobrodružstvím tak bude moci začít.

Pátek 8. března

V 19:00 v La Fabrice se vám představí premiéra dokumentárního filmu Mezi příkopy a valy režiséra Viktora Portela, který připomíná tragické události spojené s tzv. Terezínským rodinným táborem. Tento film se zaměřuje na historii tohoto místa a jeho dramatické události, které zanechaly nevymazatelnou stopu v českých dějinách. Premiéra proběhne v den výročí největší hromadné vraždy československých občanů během holocaustu. Vstupné je zdarma, ale kapacita je omezená, a tak je nutná registrace.

Mohlo by tě zajímat: