Žofčák v Niké lize vylepšil vlastní rekord a slíbil, že bude skórovat i v jednačtyřiceti. Bez něj je Zemplín o polovinu slabší

Žofčák v Niké lize vylepšil vlastní rekord a slíbil, že bude skórovat i v jednačtyřiceti. Bez něj je Zemplín o polovinu slabší

Bývalý středopolař Jablonce i Sparty Igor Žofčák vstřelil o víkendu svou první branku v sezoně, ve které navíc svému Zemplínu Michalovce pomohl k premiérovým třem bodům v tamní Niké lize. Léčba novým trenérem MFK Františkem Strakou tak po cenné venkovní remíze v Žilině zatím funguje.

Velezkušený středopolař, jenž v minulosti zářil i v barvách Slovanu Bratislava, se navíc stal prvním hráčem slovenské soutěže, jemuž se podařilo na nejvyšší úrovni skórovat po čtyřicítce.

Mistr české ligy z roku 2010 tak překonal svůj vlastní rekord a mezi hráči, kteří na Slovensku udeřili po dosažení 40 let, zůstává jediným. V utkání proti Zlatým Moravcům se mu podařilo prosadit ve čtyřiceti letech a 327 dnech.

Funkční veterán, jenž zhruba dekádu zpět sbíral zkušenosti i v maďarské NB I, svůj přesný zásah předpověděl dopředu a dle svých slov navíc neskončil. Fanouškům Zemplínu se zaručil, že se hodlá radovat z branky i v jednačtyřiceti letech, které oslaví 10. dubna.

"Říkal jsem, že budu určitě skórovat. Na zápas se dorazil podívat z Bratislavy starší syn, byl tu i mladší. Věřil jsem, že gól dám a překonám sám sebe. Jsem rád, že jsem se zapsal do střelecké listiny ve čtyřiceti a skóruji i v jednačtyřiceti," slíbil na webu mfkzemplin.sk kapitán mužstva.

Souboj českých trenérů na Slovensku vyhrál Straka. Uhrinův tým dostal na lopatky i odpadlík ze Slavie

Po jeho dubnových narozeninách se Michalovce utkají například s Banskou Bystricí, Skalicí, Trenčínem, Košicemi i Zlatými Moravcemi. Vyjít mu to tedy klidně může.

Přínos exletenského Žofčáka ocenil i nejlepší týmový střelec Matúš Marcin, který v minulosti působil ve Vysočině Jihlava. "Nemám slov. Přihrávka, kterou mi dal, byla fantastická. Málo hráčů v lize má něco tak výjimečného jako on a já jsem moc rád, že může mou kariéru obohatit. Ty míče, které rozdává, jsou neskutečné. Stačí si zakřičet a on vám ten míč dá. Bez něj bychom byli o polovinu slabší. Mohli jste to vidět i na podzim, když nám chyběl. Nyní je zpět v plné síle a na našem výkonu je to vidět," rozplýval se kanonýr.

Kouč Straka, jehož svěřenci nyní ztrácejí na desáté Košice sedm bodů, mu zároveň slíbil, že ho ze sestavy hned tak nevyndá. Nehledí totiž na věk, nýbrž na výkonnost a ta mu zatím nechybí. "Znám ho už ze Sparty, kde se projevoval jako srdcař. Tím je i tady. Určitě jsem rád, že ho mám v týmu a dokud tu budu, tak bude hrát. Je výjimečné mít ho v mužstvu," chválil pětašedesátiletý odborník dva dny před důležitým pohárovým střetem proti Spartaku Trnava.