Kdo se stane držitelem cen NRZP ČR MOSTY 2023?

I letos se můžete těšit na slavnostní předávání cen NRZP ČR MOSTY za rok 2023! O vítězích v jednotlivých kategoriích bude rozhodnuto již zítra, ale jejich jména budou oznámena až 23. května 2024. Chcete vědět, kdo z Tichého světa byl nominován na vítěze v jedné ze čtyř kategorií?

0

Předávání cen NRZP ČR MOSTY 2023 se uskuteční v Jihlavě

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR (NRZP ČR) na svých webových stránkách informovala, že letošní předávání cen NRZP ČR MOSTY proběhne 23. května 2024 od 15 hodin, a to v Horáckém divadle v Jihlavě. Role moderátora se jako obvykle ujme Aleš Cibulka, o hudební program se postará skupina Jelen. Přítomní návštěvníci slavnostního udílení cen se mohou také těšit na řadu významných hostů.

Horácké divadlo v Jihlavě (Foto: Hdj.cz)

Kdo z Tichého světa je mezi nominovanými na vítěze?

Předsednictvo NRZP ČR určilo 12. února 2024 nominace na vítěze ve čtyřech kategoriích (I. instituce veřejné správy, II. nestátní subjekt, III. osobnost hnutí osob se zdravotním postižením, IV. zvláštní cena). Úkolem výběrové komise bude vybrat vítěze v jednotlivých kategoriích, a to již zítra. Na vyhlášení jmen vítězů si však budeme muset počkat až do května. Již teď však můžeme s velkým potěšením oznámit, že mezi navrženými kandidáty na vítěze IV. kategorie (zvláštní cena) je MgA. Dominik Dolejš, vedoucí konzultant kontaktního místa Tichého světa v Plzni, a to za zpřístupnění filmového festivalu Finále Plzeň i divákům se sluchovým postižením. Vybrané filmy tohoto festivalu byly neslyšícím zpřístupněny díky speciálním titulkům, úvodní slova a navazující diskuse byly tlumočeny do českého znakového jazyka. Více o festivalu si můžete přečíst v našem starším článku.

Pokud byste se chtěli slavnostního vyhlášení vítězů a předávání cen také zúčastnit, přihlaste se na e-mailové adrese nrzpcr@nrzp.cz, nejpozději však do 6. května 2024.

Dominik Dolejš, vedoucí konzultant kontaktního místa Tichého světa v Plzni, byl nominován na vítěze IV. kategorie (zvláštní cena) za zpřístupnění filmového festivalu Finále Plzeň i divákům se sluchovým postižením (Foto: Tichysvet.cz)
Festival finále Plzeň byl vloni přístupný i neslyšícím (Foto: Tichysvet.cz)
Vybrané filmy byly opatřeny speciálními titulky pro neslyšící, nechybělo ani tlumočení do českého znakového jazyka úvodního slova a diskuse po projekcích (Foto: Tichysvet.cz)

Zdroj, foto: Nrzp.cz, Tichezpravy.cz, Festivalfinale.cz, Tichysvet.cz-1, Tichysvet.cz-2, Hdj.cz
Editor: Klára Šámalová

Back to top button