Hlavní obsah

Bizarní zápas v Americe. I na sněhu padlo víc gólů než v pražském derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Amerika má za sebou bláznivý víkend. Kromě pětigólové show Interu Miami se slavným Lionelem Messim se v Major League Soccer mluvilo ještě o jednom zápase: partie Realu Salt Lake s Los Angeles FC se hrála v nezvyklých kulisách. Nejdřív odklad, pak blesky nad stadionem a nakonec i husté sněžení. „To, že se v tomhle hrálo, považuju za naprostý vtip,“ soptil Steve Cherundolo, trenér Los Angeles, po porážce 0:3.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Takhle vypadal zasněžený zápas americké Major League Soccer mezi Real Salt Lake a Los Angeles FC (3:0).

Článek

„Na tohle se tréninkem nepřipravíte,“ poznamenal po bizarním zápase Pablo Mastroeni, kouč Salt Lake. I on si musel před příchodem na tiskovku dlaní projet vlasy a shrábnout z nich sněhový povlak.

Byl to vážně nevšední zápas. Výkop se kvůli nevyhovující předpovědi počasí o dvě hodiny odložil – a když se konečně začalo hrát, rozhodčí po třech a půl minutách poslal hráče do kabin. Výmluvně při tom ukázal na nebe, z kterého šlehaly blesky.

Za hodinu se hrálo znovu, jenže už na zasněženém hřišti. Lajny byly sotva vidět a srdcařům na stadionu i televizním divákům se oranžový míč ztrácel.

Vzpomínáte na loňský první prosincový víkend? Tenkrát se v Česku kvůli sněhové kalamitě odehrály jen dva z plánovaných osmi zápasů, přičemž duel Olomouce se Slováckem připomínal právě víkendový příběh ze Salt Lake City.

„Nemožné podmínky, totální ostuda. Zápas měl být odložen,“ nechápal trenér poražených Cherundolo. Jeho hlas měl podobný tón jako v prosinci u tehdejšího olomouckého kouče Václava Jílka a slováckého Martina Svědíka. „Cítím se hrozně kvůli hráčům, že jsme se tomu podrobili. Byla to jedna z nejhorších profesionálních sportovních událostí, které jsem kdy v životě viděl,“ láteřil Cherundolo.

I na sněhu se paradoxně hrál lepší fotbal než v nedělním pražském derby na Letné, kde byl perfektně připravený trávník. Oba týmy stihly po šesti střelách na branku (pro srovnání: Sparta jednu, Slavia dvě), ovšem i tak toho všichni měli na konci plné zuby. Včetně těch, kteří frajersky hráli v dresech s krátkým rukávem…

„Nebylo to snadné ani pro jeden tým, bylo to čistě o hlavě. Za takových okolností má větší šanci ten, kdo se jim rychle přizpůsobí a dokáže ovládat ovladatelné,“ pravil trenér Mastroeni po první výhře svého Salt Lake v sezoně. „Chválím hráče, že je nezastavilo ani počasí.“

Reklama

Související témata:
Real Salt Lake