Pardubice deklasovaly Přerov, bod doma vybojovala i Slavia

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

Úvodní utkání předkola Chance ligy měla velmi rozdílný průběh. Zatímco na ledě Pardubic B favorit zaváhal a domácí jej jasně přehráli, v Edenu prohrávala Jihlava 0:2, a přestože srovnala, v prodloužení její obrat odmítl Matěj Beran. Přerovu i Dukle tak hrozí brzký konec sezony.

Překvapený Zubr

Vzhledem k síle i formě Přerova vstupovali domácí do utkání spíše jako outsider. Už ve třetí minutě ale otevřel skóre Daniel Rákos šikovnou tečí Herčíkovy rány a Pardubice B šly do vedení. Brzy jej navíc v přesilové hře navýšil Urban po nabídce Rákose u modré čáry. 

A protože Chludil mířil do tyče a Pechanec pod tlakem šanci nevyužil, Přerov zůstával bezradný. Domácí převahu naopak zužitkoval ještě Pochobradský, když si dal na čas s výběrem místa po přihrávce přes osu. 

Jistému Honzíkovi pak ještě jednou pomohla tyč, Postava zase dvakrát vychytal Rohlíka. Další přesilovkou pak na 4:0 zvýšil Zdráhal a bylo zcela rozhodnuto. První bod zůstává v Chrudimi.

HC DYNAMO PARDUBICE B – HC ZUBR PŘEROV 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Rákos (Nedbal), 9. Urban (Rákos), 36. Pochobradský (Tvrdík), 48. Zdráhal (Mikyska).
Rozhodčí: Micka, Mejzlík – Polák, Vašíček.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 32:16.
Diváci: 588.
Stav série: 1:0.
HC Dynamo Pardubice B: Honzík – Zdráhal, Hrádek, Chabada, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Kaštánek – Herčík, Rákos, Pochobradský – Urban, J. Mikyska, Rohlík – Lichtag, Kaut, Hrníčko – Pavlata, Zeman. Trenér: Jirků.
HC ZUBR Přerov: Postava – Krisl, R. Černý, Zeleňák, Chroboček, F. Němec, Kudělka, J. Adámek – Mácha, Pechanec, Březina – Pospíšil, Hejcman, Chludil – Indrák, Pšurný, Ministr – Jak. Svoboda, Nemec, T. Doležal. Trenér: Mikeska.

Slavia doma měsíc neprohrála

Také v Edenu začali aktivněji domácí. První větší příležitost přišla v patnácté minutě, kdy Slavík s Knotkem nahrnuli puk na branku a těsně před brankovištěm kotouč dorážel obránce Kremláček. Brankář Jihlavy Beran si ale ve složité situaci poradil.

Dukla ovšem nezachytila nástup do druhé třetiny, kdy předvedl slušnou akci teprve sedmnáctiletý dorostenec v sestavě sešívaných Matouš Jan Kucharčík. Z levé strany se od mantinelu natlačil před branku a bekhendovým zakončením k zadní tyči otevřel skóre prvním gólem v seniorském hokeji. Po pěti minutách pak po nepovedeném útoku Jihlavy přišla blesková nahrávka Matěje Berana, který vyslal do úniku Robina Všetečku. Slávistický odchovanec se navzdory tomu, že byl faulován, nemýlil a proměnil mezi nohy.

V závěru prostřední části ale švihem snížil Radim Toman a Paavo Hölsä pak držel slávisty. Když ale v 47. minutě neproměnil Beran nabídnutou šanci před odkrytou brankou, zafungovalo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Za pár střídání se v přesilové hře trefil Harkabus z vrcholu kruhu přímo pod horní tyč – 2:2.

V prodloužení 5 na 5 hned v prvním střídání Žoivinec napálil tyč, po osmi minutách už ale Slavia slavila. Nenápadnou střelou přes beka ukončil zápas Matěj Beran.

HC SLAVIA PRAHA – HC DUKLA JIHLAVA 3:2 po prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Kucharčík, 28. Všetečka (Matěj Beran, Holý), 68. Matěj Beran (Guman, Hrdinka) – 36. R. Toman (Šik, Harkabus), 51. Harkabus (Havránek, Čachotský).
Rozhodčí: Zeliska, Zubzanda – Zídek, Pěkný.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 35:35.
Diváci: 1 918.
Stav série: 1:0.
HC Slavia Praha: Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Křepelka – Matěj Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, J. Brož – Knotek, Slavík, Všetečka – Havrda, V. Polák II, J. Půček. Trenér: Totter
HC Dukla Jihlava: A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Čachotský, Menšík, Cachnín – Harkabus, T. Havránek, Šik – Štefančík, R. Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek, Chvátal. Trenér: Ujčík.

Další program předkola play off Chance ligy

Středa 6. března – 2. zápas:
17:30 HC ZUBR Přerov – HC Dynamo Pardubice B
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

Čtvrtek 7. března – případný 3. zápas
17:30 HC ZUBR Přerov – HC Dynamo Pardubice B
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

Hraje se na dva vítězné zápasy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz