More

    Duna 2 se může stát dalším kasovním trhákem kin

    Duna: Část druhá je nejmonumentálnější sci-fi epos, který staví Hollywood na hlavu. Režisér Denis Villeneuve dokončil svůj takřka šestihodinový diptych a Duna: Část druhá je důstojným pokračováním. Film nás zavádí zpět na planetu Arrakis, kde se odehrává epický konflikt o moc, náboženství a osud. Druhá část duny si drží hodnocení 85 %, což je nyní dokonce více než opěvovaná první část se 75 %. Již týden po uvedení druhá část vydělala přes 178 milionů dolarů, což je zhruba stejně jako byl její rozpočet, proto má šanci navázat na kasovní úspěch filmů Oppenhaimer či Barbie.

    Vizuálně je Duna: Část druhá dechberoucí. Šarvátky mezi písečnými dunami jsou halucinační a opojné a celý svět se vymyká hollywoodským standardům. Timothée Chalamet v hlavní roli opět působí křehkým dojmem, jako by Paul Atreides nechtěl být žádným spasitelem.

    První díl se točil kolem zrady a stál na záměrně pomalém tempu. Duna: Část druhá přináší novou intenzitu prožitků, převládající emocí je vztek a vidina pomsty. Paul Atreides se ocitá mezi divokými Fremeny, pouštním národem, který vyčkává příchodu mesiáše. Silně nábožensky založení domorodci se umí pohybovat mezi nebezpečnými dunami, z nichž se kdykoli může vynořit obří červ a pozřít vše v okolí.

    Celkově je Duna: Část druhá audiovizuálně dokonalým pokračováním, které diváky vtáhne do světa, kde se moc, osud a věrnost střetávají. Film je nejen monumentální, ale i emočně silný, a jeho sledování je nezapomenutelným zážitkem.

    Zdroj: SerialGuru.cz

    Přihlásit přes Seznam