InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Budějovičtí radní schválili podobu nové lávky u nádraží

 Autor: město České Budějovice

    Autor: město České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Součástí stavby tunelu pod českobudějovickým nádražím je snesení stávající lávky přes kolejiště. Ta teď vede od západu podchodem pod první a druhou kolejí, následuje rampa, vlastní lávka přes kolejiště a rampa do Suchého Vrbného. V nové podobě ale musí přemostit i současné koleje. Radní na svém jednání 4. března schválili řešení nové lávky.

„Stavba lávky je plánována v těsné součinnosti s Jihočeským krajem a stavbou tunelu pod nádražím. Tyto klíčové investice je nutné koordinovat s ohledem na postup provedení stavebních prací a s tím související plánování výluk," uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Radní vybírali z pěti variant. „Tři navrhované lávky byly na jižní straně, neumožňují ale vybudování stálých podpěr v kolejišti, instalace tělesa lávky by musela být najednou a pokud vím, v České republice je taková speciální technika velmi obtížně dostupná. Navíc by došlo k rozšíření výluk a výraznému zvýšení nákladů," podotkl Lubomír Bureš.

Právě z těchto důvodů pak padla volba na variantu číslo pět na severní straně, v tenčím provedení extradosed, která umožňuje vybudování dvou podpěr v kolejišti. „To mimo jiné umožní postupně přisazování bloků, které tak může kopírovat plánované výluky v souvislosti s výstavbou tunelu," uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš s tím, že návrh nové lávky nijak nepřevyšuje okolní zástavbu a zachovává tak prostorový ráz té původní. „Jde o investiční akci města a my budeme samozřejmě hledat dotační možnosti," dodal náměstek.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Táborák 

    Reagovat

     

    A nezapomeňte si zabetonovat podchod před nádražím- Bulhaři......

    Vloženo 5.3.2024 16:13:35

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace