Hlavní obsah

Špinavost! Na slovenského útočníka se v NHL snesl hněv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od kouče Calgary má Martin Pospíšil za úkol dostat se soupeřům pod kůži. V zápase NHL se Seattlem to ale slovenský útočník přehnal. Za zákrok na Vince Dunna vyfasoval trest do konce utkání. Hostům z Kraken, kteří v Saddledomu vyhráli 4:2, se ale počínání 24letého hráče nelíbilo od první minuty.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Martin Pospíšil z Calgary při utkání se Seattlem.

Článek

Hned po úvodním buly se totiž Pospíšil rozjel na Adama Larssona, který si zpracovával puk a poslal ho hlavou na mantinel. Tento zákrok ovšem nechal sudí chladnými. Ve druhé třetině se tak do role mstitele vžil hostující Tye Kartye, který shodil rukavice a Pospíšila zasypal několika údery. To však rodáka ze Zvolena neumravnilo a ve třetí třetině přirazil na mantinel pro změnu Dunna. Tentokrát už následovalo vyloučení na pět a do konce. A do hry teď může vstoupit i disciplinárka.

„Prasárna,“ zuřil kouč Seattlu Dave Hakstol. „Ale byl to skoro stejný zákrok jako ten po šesti nebo sedmi sekundách zápasu. Myslím, že oba ty hity byly tak špatné, jak jen to jde.“ Trenéra Kraken štval i fakt, že Pospíšil se mezitím nepostavil Kartyemu.

„Když takhle jezdíte po ledě a tímto způsobem dohráváte hráče, pak byste měli odpovědět i na to, že si to s vámi chce někdo vyřídit jako chlap s chlapem. Ale to se taky nestalo. Zbytek už nechám na posouzení lize,“ odfrknul si Hakstol.

Pro Pospíšila to nebyl první vyšší trest sezony. Před měsícem krosčekoval do tváře bostonského kapitána Brada Marchanda a také se předčasně pakoval do kabin. V dalším utkání s Bruins si pak vyměňoval zaníceně názory s Davidem Pastrňákem.

Slovenský forvard je však od svého listopadového povolání do prvního týmu Flames velkým přínosem kvůli rychlosti a fyzické zdatnosti. Ve 45 zápasech posbíral 15 bodů (6+9). Calgary má bilanci 27-14-4, když je slovenský útočník v sestavě. Bez něj na tom bylo žalostně: 3-12-1.

„Má vliv v každém utkání. Dá se říct, že se právě teď učí, jak na to. Většinu zápasů ale zvládl nejít za hranu,“ tvrdil kouč Ryan Huska. S tímto vysvětlením by ale v kabině Kraken nepochodil. Jareda McCanna nadzvedl už hit na Larssona, švédský bek pak zákrok na Dunna označil za špinavost a zbytečnost.

„Čím víc bude hrát, tím víc bude chápat, kde jsou hranice. Jeho výjimečnost je ale právě v odvaze a schopnosti hrát fyzicky. To mu určitě nechceme brát,“ řekl kouč Huska. Otázkou je, jak se teď k Pospíšilovu počínání vyjádří šerifové NHL.

Reklama