Iveta: Životopisný seriál o Ivetě Bartošové míří na televizní obrazovky

První dvě řady oblíbené minisérie Iveta dosud mohli vidět diváci jen na placené platformě Voyo. V současnosti se připravuje seriál Iveta k uvedení na některém z bezplatných kanálů Novy. Jedná se o výjimečnou a neopakovatelnou záležitost, sdělil redakci NašeTéma Jakub Fürst z TV Nova.

Reklama

Iveta: Příběh dívky z Moravy

Iveta Bartošová byla spolehlivým mediálním tahákem po celou svou pěveckou kariéru. Veřejnost přitahoval nejen příběh dívky z Moravy, která se dostala až na vrchol showbusinessu, ale také její vztahy, manželství, rozvody, pády a návraty.

I tragický konec Ivetina života. Znal ji úplně každý, a proto byl seriál o jejím životě očekáván s napětím. Už během natáčení se virtuální veřejnost dohadovala, jestli byli herci vybráni dobře, kdo je komu podobný a kdo ne.

Za celým projektem stojí jako scenárista a režisér Michal Samir, který se do něj ale pustil s respektem k Ivetině rodině, hlavně jejímu synovi a sestře. „Ivana Bartošová byla ve všem stěžejní, přestože jsem první krok udělal vůči Arturovi jako synovi. Měl jsem pocit, že když s tím nebude souhlasit a nedovolí to, tak se celý projekt zastaví. To jsme respektovali my všichni. Ale nějakým způsobem jsem s Arturem našel společnou řeč. Nicméně on sám jako první řekl, že tu dobu vůbec nezná, protože v ní nijak nefiguroval. Tím pádem druhý krok byla jeho teta, Ivetina sestra. Když slyšela, že Artur je s tím srozuměn a je nakloněn vzájemné komunikaci, otevřela vůči tomuhle projektu náruč,“ uvedl režisér Michal Samir.

Do hlavní role byla obsazena Anna Fialová, vynikající herečka, ale hlavně zpěvačka, která byla schopná skvěle zazpívat písně z repertoáru Ivety Bartošové. „Pozvali jsme ji na kamerovou zkoušku, ona nám zahrála scénu a já viděl, kam bychom to mohli posunout, jak tu roli pojmout. Pak jsem ji poprosil, jestli by nám nezazpívala. A když zazpívala Léto, pochopil jsem, že máme obsazeno, že není co řešit,“ dodal k výběru hlavní představitelky Michal Samir. Její sestru Ivanu si zahrála Eliška Křenková.

První řada sleduje Ivetu Bartošovou od jejího dětství, kdy společně se svou sestrou začíná chodit do školního sboru, přes první úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy až po následnou cestu ke slávě. Na té ji potkal zpěvák Petr Sepeši (Vojtěch Vodochodský), se kterým nazpívala duet Knoflíky lásky. Ze dne na den z nich byl obdivovaný pár, něco jako Romeo a Julie našeho popu. Ale pohádkový příběh měl v realitě dramatický konec – Petrovu smrt při autonehodě.

Druhá řada minisérie sleduje Ivetu Bartošovou v období vrcholné slávy v 90. letech. Iveta je úspěšná, zpívá, hraje ve filmu, ale s novou dobou čelí i novým výzvám, třeba rodícím se bulvárním médiím.

V první řadě hledala slávu, tu už teď má, ale hledá dál – lásku, rodinu, dítě. Zásadního muže její kariéry i soukromého života Ladislava Štaidla si zahrál Ondřej Brzobohatý, který se s Ivetou znal. „Dokonce si pamatuju i na pár návštěv Ivety s Láďou u nás doma v Říčanech. Tenkrát, když přijeli s malým Arturem, se kterým jsem si hrál, byla velmi milá. Vždycky byla velmi milá a příjemná. Někdy byla až skoupá na slovo, ale těžko soudit proč. Spíš mi přišlo, že je to její povaha a charakter,“ řekl Ondřej Brzobohatý.

To doplnila také představitelka Ivety Anna Fialová: „Myslím si, že ona byla pro všechny okolo sebe uhrančivá právě tou svou křehkostí a až téměř andělským vzhledem. A také měla obrovský talent, opravdu. Ty její písničky jsou strašně těžké.“

Dalšími výraznými tvářemi druhé série je třeba Saša Rašilov jako Karel Svoboda, Ondřej Ruml jako Karel Gott, Oskar Hes jako Rudolf Hrušínský nejmladší a v roli bulvární novinářky Zuzana Zlatohlávková. Nejen herecké výkony, ale i práce celého štábu ocenili i diváci na ČSFD, kde dosáhla první série nadprůměrného hodnocení 65 % a druhá 61 %.

Zároveň s oběma sériemi se TV Nova rozhodla odvysílat o zpěvačce Ivetě Bartošové také dokumentární trilogii. „V rámci oslav třicátého výročí TV Nova jsme se rozhodli poprvé v historii mimořádně uvést v televizní premiéře sérii Iveta z řady Voyo Originál. Divákům v Česku, ale i na Slovensku, na obrazovkách TV Nova a TV Markíza, nabídneme jak první, tak druhou řadu životopisné série Iveta doplněnou dokumentární trilogií Málo mě znáš režiséra Tomáše Kleina. Ta přinese unikátní pohled na kariéru Ivety Bartošové mezi lety 1980 až 1998, včetně nikdy nezveřejněných archivních záběrů,“ sdělil pro NašeTéma Jakub Fürst z TV Nova.

Producent Matěj Chlupáček na dotaz, na co je ohledně seriálu Iveta nejvíce pyšný, odpověděl: „Pro mě je projekt Iveta výjimečný tím, že se nám ho podařilo zpracovat čestně. K Ivetě se totiž za její život čestně chovalo jen velmi málo lidí a my jsme chtěli její příběh divákům ukázat tak, jak se skutečně stal, bez bulvárního zveličování a senzacechtivosti.“

Jak se to tvůrcům povedlo se budete moci přesvědčit na obrazovkách Novy, ale přesný termín uvedení zatím není znám. Určitě se ale v letošním roce na Voyo objeví třetí a závěrečná řada seriálu, která bude sledovat Ivetin osud v době komplikovaných vztahů a upadající kariéry. Fanoušci této výborné zpěvačky a komplikované ženy se mají na co těšit.

Autor: Magdalena Boukhemisová, Nikola Strnadová. Zdroj: TV Nova.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama