Dokument Gabriely Soukalové: Za jejím pádem stál exmanžel, který na ni žárlil

od Soňa Jiroutová
3 minuty čtení
Gabriela Koukalova
Zdroj: Profimedia

Když Gabriela Soukalová ohlásila svůj konec v závodním biatlonu, byl to pro mnohé šok. Skončila totiž v době, kdy byla na vrcholu. V té době byla vdaná za Petra Koukala a již tehdy se mluvilo o tom, že za jejím koncem bude stát právě on. Tyto dohady poté zesílil následný rozvod a odhalení, že měl Koukal připravit jednu z našich nejlepších sportovkyň o majetek. K těmto momentům se vrací i dokument Pravda se pořád vyplatí, ke kterému dokonce nazpívala sama Gabriela úvodní píseň společně se Štefanem Margitou.

Fanoušci mohli vidět zatím jen sestřihaný trailer, který režisér Petr Větrovský představil v pražském klubu Goldfingers. Tohoto milníku se zúčastnili biatlonové hvězdy jako Martin Fourcade či Dorothea Wiererová.

Všichni se mohli vyjádřit

Zmínění biatlonisté v dokumentu také vystupují, stejně jako třeba trenér Ondřej Rybář nebo Jirka Hamza, předseda svazu. Právě s nimi ale měla Gabriela velké spory, zvláště po vydání své knihy Jiná. Proč tedy v dokumentu byli?

„Já jsem trvala na tom, abychom nabídli možnost výpovědi i lidem, s nimiž v určitých obdobích byly třecí plochy. Takže jsme oslovili všechny bez rozdílu. Každý měl prostor se vyjádřit. A za to jsem moc ráda, vnímám to jako spravedlivý krok,“ uvedla Gabriela v rozhovoru pro iSport.

Bývalý manžel se odmítl vyjádřit

Tři osoby ale v dokumentu vystoupit odmítly. Jednalo se o trenéra Jindřicha Šikolu, kolegyni Verču Vítkovou a nejspíše nejkontroverznější postavu dokumentu Petra Koukala, bývalého manžela Gabriely.

Právě jeho jméno ale zazní v nejdramatičtější části ukázky, která se týká Gabrielina konce kariéry.

„Velkou měrou k tomu přispěl Petr Koukal, myslím, že v jejím životě to byla chyba. Nepochopitelně pro mě v době, kdy byla na absolutním vrcholu, tak spadla na úplné dno,“ říká v ukázce její kolega Ondřej Moravec.

„Její pád přišel, když šla do vztahu s Petrem Koukalem,“ pokračuje další kolega Michal Krčmář.

Sama Gábina se v dokumentu svěřuje, že exmanžel těžce nesl její slávu a často se doma hádali proto, že se na akcích chtěli lidé fotit s ní, a ne s ním.

„Petr prostě musel u všeho být, chtěl být vidět a zasahoval do toho týmu mnohem víc než manželky od kluků. Zároveň to přinášelo klín mezi Gabču a svaz. Postupně se ty kleště roztahovaly,“ dodává Krčmář.

Trenér Rybář má dle dokumentu v tomhle jasno: „Trefila na člověka, který se díky ní chtěl zviditelnit. Bylo tam i z toho cítit, že je tam trošku závist z toho, jak je Gábina slavná.“

Boje o majetek a dluhy

V dokumentu dle ukázek nebude chybět ani boj o majetek, kdy měl Petr Koukal připravit Gábinu o majetek.

„Smlouva byla připravená, Gábina ji podepsala, druhá strana se nedostavila,“ říká právník Gábiny v dokumentu a následuje záběr na vilu, o kterou s bývalým manželem bojovala.

Gabriela má ale kapitolu s Koukalem prý uzavřenou, a to hlavně díky své splachovací povaze.

„Nemám teď s Petrem žádnej vztah, kontakt nula a těmihle věcmi se vůbec nezabývám,“ uvedla pro server Kafe.

Nová životní etapa

Dokument bude nejen o její kariéře, anorexii a rozvodu, ale i o následujících šesti letech života po konci její kariéry.

„Nelituji ničeho, co se mi v životě stalo, přestože mnoho momentů bylo těžkých. Nakonec jsem za ně ráda, protože mě formovaly do podoby, ve které jsem teď,“ uvedla Gábina pro iDNES.

Zda se v dokumentu dozvíme, jak boj o vilu dopadl a jak se popasovala s dluhy, které jí nasekal Petr Koukal, to ukáže až premiéra, která je plánovaná na 7. března 2024.

Zatím byla kromě traileru vypuštěna i titulní píseň, kterou nazpívala Gábina se Štefanem Margitou.

„Na to, že je neškolený hlas, zpívá opravdu fenomenálně. Kdybych tenkrát neseděl v autě, když jsem ji slyšel, padnu na kolena,“ prohlásil pro CNN Prima News překvapený Margita.

Zdroje: iSport, YouTube, iDNES, Kafe, CNN Prima News

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články