Můžeme vám již nyní napovědět, že i proslule extravagantní Balenciaga byla mírným přehlídkovým odvarem. Brand Vetements nasadil do módní zbroje medvídky, Issey Miyake zahalil modelky, Rick Owens předvedl show jako z hororu.

Zdroj: Youtube

Show muže, pro kterého dýchá Lady Gaga

Pokud si prohlédnete kolekce Kevina Germaniera, upoutají vás barevností, lehčí výstředností, většinu kousků byste ale nejspíš klidně oblékli. Kdo se však účastnil Kevinovy show v Paříži, pochopil, proč jej miluje například Lady Gaga nebo Björk. Okouzlil i Kristen Stewart nebo Taylor Swift. Doménou byly trendové třásně, ovšem v takovém provedení, jako byste se ocitli v podmořském světě. Prostorově výrazné outfity hýřily barvami, třpytem i plastičností. Sice asi bude problém si ve většině modelů sednout nebo se nasoukat do auta, ale co už pro tu nádheru, že?

Sešívaní medvídci

U Vetements vsadili na objem. A kožichy. Ovšem ochránci zvířat, neplačte. I když na jeden kousek padlo několik medvědích kožíšků, naštěstí šlo jen o plyšové hračky. Ty ani nebyly preparované, takže vznikly velice pozoruhodné oversize bombery. Těžko říct, jestli s těmi očičky a čumáčky jsou hračky na kožíšku ještě stále tak roztomilé.

Rick Owens a jeho hororový styl

Módní prezentace kontroverzního designéra Ricka Owense připomínala hororové výjevy z filmů Saw nebo Texaského masakru motorovou pilou. Make-up a masky podpořily i divočejší modely, našly se však i kousky, které bychom mohli zařadit do basic linie. Až děsivé byly například šaty jakoby nastříhané z provazů, ve své temné barvě působily jako plazící se hadi či nechutné pařáty sápající se po těle modelky. Pozornost upoutaly i péřovky, efektně stylizované do podoby kokonů.

Inkognito Issey Miyake

Rádi byste se někdy zahalili, aby vás nikdo nepoznal? Pak se inspirujte v kolekci Issey Miyake. Značka v Paříži velmi zahalila modelky. Některým nasadila kukly, jiným rovnou zahalila obličej. Působivé byly šaty plisovaného střihu, které měly tak objemný rolák, že se do něj dalo doslova zakuklit. Pokud si však odmyslíme divoký styling, jde o materiálově kvalitní kousky, které v decentnějším aranžmá mohou vlastně působit velmi pěkně.    

Off-White, off elegance

Značka Off-White je trendy hlavně mezi teenagery. Jim nyní naservírovala pořádnou porci extravagance v podobě vrstvení. Chcete kapsáče? Ty samotné nestačí. Musí mít spoustu popruhů, aby kolem vás vlály. Nezapomeňte na fosforeskující barvu, nápaditý vzor, velmi volný střih, klidně přidejte beranici. Hlavně pánové mají podle tohoto brandu velké pole působnosti, co se týče kreativity.

Óda na Madonnu i šelmu v nás

Vaquera vzkřísila ikonickou špičatou podprsenku Madonny, s níž bořila konvence na přelomu 80. a 90. let. Stejně tak značka akcentovala šelmí geny v nás, takže použila kožešinu a… a to je vlastně vše. Co potřebuje žena ke svému sexappealu víc než smyslné spodní prádlo a hřejivý chlup lesklého kožíšku? Možná ani to ne, jak jsme se přesvědčili u některých outfitů značky Vaquera. Zde opravdu nejsou úzkoprsí.

Zdroj: iGlanc.cz, xNomad, The Washington Post

Související články