Severočeské házenkářské kluby angažovaly zahraniční posily. Most se poohlédl v Portugalsku, Lovosice přivedly Izraelce

Přidat na Seznam.cz

Mužská házenkářská extraliga se blíží ke konci své základní části a kluby se tak před ukončením přestupního termínu snaží získat posily. Týká se to i Lovosic, které přivedly izraelského brankáře Toma Shem Tova. „Každoroční ambicí našeho klubu je boj o medaile. S tímto cílem potřebujete mít v týmu zkušené brankáře, protože dosavadní zkušenosti z play-off jsou jasné: výkon brankářů je v této fázi soutěže klíčový. Museli jsme reagovat na aktuální zdravotní stav Artura Adamíka a naskytla se nám šance angažovat na tento post k Jirkovi Günlovi Toma,“ uvedl Vojtěch Srba, ředitel klubu.

Shem Tov, který je členem širšího kádru národního týmu Izraele, má vedle domácích angažmá zkušenosti i ze švédského klubu LIF Lindesbergs. „Zpočátku jsem se o české házené dozvídal přes velké hvězdy jako například Filipa Jíchu. Později jsem proti českým házenkářům nastupoval v mezinárodních zápasech. Česká liga bude určitě odlišná od stylu, kterým se hraje v Izraeli nebo ve Švédsku. Ale těším se na čas, který v Lovosicích strávím a doufám, že klubu pomůžu naplnit jeho cíle,“ podotkl držitel izraelského klubového titulu i izraelského poháru.

Lovosický tým je před závěrečným kolem základní části extraligy na třetím místě. Výsledek sobotního duelu na Dukle už nijak jeho umístění v tabulce neovlivní.

I ženský házenkářský klub z Mostu je ve své Interlize na třetím místě. Ale na rozdíl od lovosických házenkářů ještě může zabojovat o druhé místo (Dunajská Streda), na které ztrácí jen dva body. I proto klub, který má přezdívku „Černí andělé“, získal portugalskou reprezentantku Carolinu de Sousa Loureiru. Pětadvacetiletá vysoká levá spojka má zkušenosti z nejvyšší francouzské ligy. „Carolina je pro nás zajímavá hráčka, která hraje na pozici levé spojky. Mezi její přednosti patří střela z dálky a síla v obraně, které dokáže uplatit přes své výškové dispozice,“ okomentoval na facebooku novou posilu člen mosteckého klubu Radek Maděra.

Zdroj: hazenalovosice.cz, Facebook.com