Open Plzeň 2024 očima B. Tykalové a J. Fadrného

Jáchym Fadrný

O jarních prázdninách jsem s bráchou Jonášem hrál turnaj OPEN Plzeň FIDE OPEN B. Tento turnaj byl velice silný, proto jsem rád, že jsem si na něm mohl zahrát.

 

Jáchym Fadrný

 

1. kolo – Michel Auens (NED, 1804) – černými jsem díky jeho slabé 1. řadě porazil pána, který byl jinak moc hodný.
2. kolo – Peter Jeute (GER, 1901) – cítil jsem se unaveně a dělal jsem chyby, tak jsem po 3 hodinách prohrál.
3. kolo – Ladislav Molnár (CZE, 1746) – v této partii se mi dařilo a černými jsem ve 30 tazích zase vyhrál.
4. kolo – Marek Durovka (SVK, 1760) – po dopolední partii jsem se cítil unaveně, nechal jsem si dát vidle a prohrál jsem.
5. kolo – Sigurdur Ingasson (ISL, 1757) – asi jsem mohl i vyhrát, ale nakonec partie skončila remízou.
6. kolo – Pavel Hadac (CZE, 1720) – partie byla vyrovnaná, v zahájení jsem získal pěšce a pak si soupeř nechal pohrozit nekrytelný mat. Konečně jsem bodoval bílými, vyhrál jsem.
7. kolo – Miloslav Vlk (CZE, 1905) – hrál jsem skoro 4 hodiny, soupeř obětoval figuru a já si v koncovce nakonec došel pro dámu. Tahle výhra mi udělala největší radost.
8. kolo – Thomas Porschberg (GER, 1965) – soupeř mě přehrál, udělal si velkou rošádu a porazil mě na útok.
9. kolo – Wolfgang Steinbach (GER, 1866) – chtěl jsem moc vyhrát, ale nevyšlo to. Po 3 hodinách jsem se vzdal.

Turnaj se mi moc líbil. Byli tam samí milí lidé. Také jsme s mamkou byli v kině, Techmánii a poznal jsem okolí Plzně. Jinak chci poděkovat pořadatelům za skvělé prostory na hraní, trenérovi za přípravy a panu Piskovi, že mě za výkon pochválil, udělalo mi to radost. Příště bych chtěl hrát líp, ale s výkonem jsem docela spokojený.

 

 

Barbora Tykalová

Zúčastnila jsem se mezinárodního turnaje Pilsen Open 2024 od 17. 2. do 24. 2. v hotelu Parkhotel. Turnaj se mi líbil. Nastupovala jsem jako 81. nasazená z 89 účastníků turnaje B. Mamka říkala, že když skončím do 80. místa, bude mít radost. Pokud lépe, něco mi koupí.

 

Barbora Tykalová

 

Mně se turnaj povedl, vybojovala jsem si 4,5 bodů a vyšplhala na 50. místo v konečném pořadí. Mám z toho velikou radost. Při rozboru partií jsem zjistila, že pořád dělám hodně chyb a mám co zlepšovat. Měla jsem radost z toho, jak někdy i ti starší protihráči byli nervózní, když zjistili už v zahájení, že umím hrát šachy. V posledním kole mě pán hodně podcenil a vzdal se nakonec už asi v 11. tahu. Jen se ségrou to byla jednoduchá partie. Jedno kolo jsem nehrála, protože jsem si v Klatovech přebírala ocenění sportovce roku. Pokud mi to mamka dovolí, chtěla bych hrát příští rok zase.