TuristickaMapa.cz - Výlety a nejkrásnější místa Česka



Muzeum Story of Prague

325 z 1070 nejlépe hodnocených výletů v ČR

800 let historie na jednom místě. Muzeum Story of Prague představuje prostřednictvím interaktivní expozice s prvky rozšířené reality dobové kouzlo středověku, mrazivou atmosféru válečné doby i stísněnost komunismu a revoluční euforii. To vše v zábavné expozici v těsné blízkosti Karlova mostu.

Facebook Twitter Seznam
Reklama

Fotografie místa (13)

  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague
  • Muzeum Story of Prague

Další muzeum v okolí Prahy nebo kultura v okolí Prahy

Když muzejní expozice ožívá

V muzeu Story of Prague rozhodně nenajdete nudné exponáty s nezáživnými popisky. Instalace vám tu totiž doslova ožívají pod rukama! Stačí si jen stáhnout aplikaci do mobilu a prostřednictvím QR kódů se nechat vtáhnout do příběhu (nejen) Prahy. Vaším osobním průvodcem bude duch domu na Křižovnickém náměstí, který každému zájemci rád povypráví o důležitých milnících historie, jejichž byl svědkem. A že toho bylo - celých 800 let! S dějinami Prahy i celé naší země se můžete díky němu seznámit i vy.

Co uvidíte v muzeu Story of Prague?

Zajímá vás období temného a drsného středověku? Zavítejte do prvního patra, které je domovem králů, rytířů, ale i husitských bojovníků nebo třeba alchymistů. Nakouknout tu můžete do středověké mučírny, do jedné tajné místnosti a zjistíte také, jak funguje staroměstský orloj.

Druhé patro návštěvníky přenese skokově do dvacátého století. Slavný orloj, s jehož počátky nás milý duch seznámil v prvním patře, uvidíme v rozkladu po bombardování Prahy. Vašim uším neuniknout zvuky padajících bomb, ale ani pochod německých vojáků v ulicích Československa. Sotva odejdou vojáci němečtí, přijdou ti z Východu. A budete se moci vžít do tísnivé atmosféry sovětské okupace, výslechů a komunistického špehování.

Naštěstí i zatuchlost komunismu můžete opustit a vydat se do posledního třetího patra, kam se propsala devadesátá léta a konec milénia. Doba euforie, ale i rozkvětu svobody a komerční zábavy. I tady se ale dozvíte pár zajímavostí o českých světových úspěších a navíc se můžete pobavit v herní místnosti.

Video: Story Of Prague Museum @Eve in Garden of Eden

Zábava pro dospělé i děti

Nápaditá expozice Story of Prague je propracovaná do nejmenších detailů. A není divu, vždyť se na jejím vybudování podílelo přes 100 lidí z různých oborů od historiků, filmařů, umělců, až po speciální efekty, rešeršisty, scénáristy, firmy a osobnosti... Díky nim expozice ukazuje autentické příběhy, které představuje pomocí filmových instalací, audio prvků, i prvků rozšířené reality. Aby toho nebylo málo, najdete tu celou řadu kreativních fotopointů, k jejichž využití vás pobízí i samotná aplikace. Během prohlídky můžete i přímo v aplikaci fotit a natáčet.

Každý si tu tak přijde na své - dospělí se tu zábavnou formou dozví celou řadu zajímavostí a oproti statickému muzeu tradičního typu si i děti z interaktivní expozice odnesou zážitek, který si budou pamatovat. A pro nadšence do dějepisu je muzeum Story of Prague dá se říci povinností!

Jak na prohlídku muzea Story of Prague?

Muzeum Story of Prague se nachází na Křižovnickém náměstí přímo u Karlova mostu. Z podchodu se vydáte po schodech vzhůru, kde vás uvítá pokladní a princip celé prohlídky vám vysvětlí. WiFi je na místě k dispozici, stejně tak jako QR kód pro stažení potřebné aplikace.

Expozice je sice možné projít i bez mobilního zařízení, ovšem vzhledem k charakteru muzea by to byla velká škoda a přišli byste o ty nejlepší zážitky. Doporučujeme proto plně nabitý mobil s sebou, pro telefony se slabší kapacitou baterie raději také powerbanku nebo nabíječku (je možné zapojit v posledním patře). A samozřejmě sluchátka, abyste nerušili ostatní návštěvníky. Sluchátka je možné zapůjčit i na pokladně. A pokud nejste z Prahy, určitě také oceníte, že vám aplikace přihodí pár zajímavých tipů, kam z muzea Story of Prague vyrazit dál.

Otevírací doba

  • Muzeum Story of Prague je otevřeno denně od 10:00 do 20:00

Recenze (1)

Filip Málek Recenzováno 6.3.2024
Muzeum moc překvapilo! Hlavně ten audio průvodce byl zábavný a i děti se tam moc bavili. Atmosféra na jedničku. Určitě doporučujeme

Přidat hodnocení nebo fotku

Akce a zážitky (ukázat všechny)

  • neděle
  • odpoledne12 až 18 hod. 23°
  • pondělí
  • odpoledne12 až 18 hod. 24°
  • úterý
  • odpoledne12 až 18 hod. 26°

Detailní předpověď počasí

Doporučená délka návštěvy: 2 hodiny
(2 hodnocení) A jaké je tvé hodnocení?

Vstup:

dospělí 330 Kč / snížené 290 Kč / děti 190 Kč
celoročně otevřeno
Nejbližší Metro
Staroměstská LINKA A (198 m)
Malostranská LINKA A (401 m)
Veřejné WC: (15 m)

Praha 1, Křižovnické náměstí 1

Reklama

Podobné výlety